zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kinderopvang Woudrichem gaat voor duurzaam

23 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Afgelopen zomervakantie besteedde Kinderopvang Woudrichem veel aandacht aan kennis over en bewustwording van het belang van duurzaamheid bij kinderen. Sprekers van de afvalstoffendienst uit Den Bosch kwamen langs om een en ander te vertellen over afvalverwerking en afvalscheiding.

De kinderen konden zelf al veel vertellen over het scheiden van afval. Spectaculair was dat de kinderen voorin de cabine van de vuilniswagen mochten zitten. Het luide getoeter galmde door de buurt.

Wereldwinkel
Tevens werd er een bezoek gebracht aan de wereldwinkel in Woudrichem. Daar leerden de kinderen over wat Fair Trade is en waar het voor zorgt. Namelijk, betere leefomstandigheden in arme landen. De kinderen vonden het raar om te horen dat sommige kinderen niet eens naar school gaan en zelfs moeten werken.

Jekko
De Kinderopvang introduceerde ook de Jekko bij de kinderen: een kartonnen afvalbak waar je thuis gebruikte batterijen, lampen en kleine elektronische apparaten in kunt bewaren. De afvalbak stimuleert uiteraard het scheiden van afval, maar maakt kinderen bewuster en bovendien is het nog eens leuk om in elkaar te zetten.

De kinderopvangorganisatie wordt dan ook distributiepunt van de Jekko. Dat houdt in dat iedereen die graag een Jekko wil er gratis één bij Kinderopvang Woudrichem kan afhalen (Middelvaart 1, Woudrichem). (Fot Kinderopvang - Kinderen bezoeken de Wereldwinkel)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.