zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Simone Bruys Europees kampioen dressuur

22 augustus 2012 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Menster Simone Bruys uit Dussen is tijdens de Jubileummanifestatie van het Nederlands Shetland Pony Stamboek 2012 met haar tweespan Odette van Prijs en Papaver Europees Kampioen geworden. Dit evenement van internationale allure telt meer dan 400 starts bij de verschillende wedstrijdonderdelen, waarvan het mennen met 55 deelnemers een onderdeel is.

Op de eerste dag startte Bruys met de dressuur, en kreeg een puntentotaal van 220 punten. De dressuur was goed voor de eerste plaats. De Dussense reed met haar Shetlanders de snelste tijd, maar kreeg helaas één bal met vijf strafpunten, waardoor zij in de marathon als tweede eindigde. Zij deelde in het eindresultaat de eerste plaats met Saskia Nijman (Balkbrug).

Door de jury werd later besloten bij beiden het resultaat van de derde rubriek mee te tellen, waardoor Simone Bruys uiteindelijk tot Europees Kampioen werd uitgeroepen. (Bokt.nl) 

Lees meer over:

Dussen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.