zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Almgaard start groep voor hoogbegaafde kinderen

22 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Het bestuur van de openbare basischool De Almgaard in Almkerk gaat starten met een klas voor hoogbegaafde leerlingen. Men wil "zorgdragen voor een onderwijsaanbod dat het maximale bewerkstelligt aan ontwikkelingskansen voor al onze leerlingen met moderne leermiddelen en leerstijlen die passen bij ieders (continue) ontwikkeling en eigenheid." Een heel epistel tegen welke achtergrond besloten is met ingang van het schooljaar 2012 - 2013 met die speciale groep voor hoogbegaafde leerlingen te beginnen.

De groep bestaat uit kinderen uit de groepen 6,7 en 8, genieten gedurende de hele schoolweek onderwijs genieten dat is afgestemd op hun ontwikkeling en behoeften. De groep bestaat momenteel uit 11 kinderen, die van diverse scholen uit het Land van Altena afkomstig zijn en de overstap met ingang van dit schooljaar hebben gemaakt naar De Almgaard.
Onder leiding van juf Ariette Visser gaan zij aan de slag met dezelfde vakken als alle andere kinderen van de school, maar met methoden, materialen en werkwijzen die een groot beroep doen op hun ontwikkeling.

Nieuwe methoden
Daarvoor zijn nieuwe methoden aangeschaft, waaronder de rekenmethode "Maths", die steeds aansluit bij de leerbehoeftes van het kind en sterk wordt aangestuurd vanuit een webbased programma. In de nabije toekomst zal de "tablet" het lesboek zijn.
Daarnaast wordt met behulp van het programma VAL-junior excellent gewerkt aan de versterking van het "leren  leren" van de kinderen. 
Het onderwijs zal een constante uitdaging moeten zijn om zelfverantwoordelijk te werken aan de eigen ontwikkeling. 

Toelating tot deze groep is gebonden aan criteria, maar staat in principe voor elk kind open. Voor vragen kunt u zich richten tot de directeur van de school, Eric Haest, of tot de leerkracht van deze groep, Ariette Visser.    

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.