zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Raymond Schouten heeft veel tegenslag

22 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

WAARDHUIZEN - Op het legendarische circuit van Spa Francorchamps (België) vonden afgelopen zondag de tiende en elfde wedstrijd plaats voor het Dutch Superbike kampioenschap. Het was een weekend dat voor DTC Yamaha Racing coureur Raymond Schouten bestond uit veel tegenslag.

Vanaf zijn zevende startplaats begon de coureur aan Waardhuizen aan zijn eerste wedstrijd die halverwege de negen ronden tellende wedstrijd eindigde met een valpartij waarbij zijn Yamaha R1 zoveel schade op liep dat deze niet meer te herstellen was voor de tweede race.

Pech
Raymond op zijn website: “Het was duidelijk niet mijn weekend. Al vanaf de eerste trainingen wilde het niet lukken, ik kwam niet in de buurt van de rondetijden die ik hier vorig jaar reed en moest genoegen nemen met de zevende startplaats.

Door de extreem hoge temperaturen (met een asfalt temperatuur van 50 graden) had ik tijdens de trainingen al veel problemen met de grip, het was veel zoeken en uitproberen van verschillende typen Pirelli banden maar voor de wedstrijd hadden we gelukkig een band gevonden die goed werkte voor mij en mijn Yamaha R1. Mijn start was goed maar helaas kon ik de kopgroep niet volgen. Net als in de trainingen verloor ik veel tijd op de rechte stukken maar kon ik in de bochten weer iets dichterbij komen maar dit ging wel constant op de limiet. Ik had al een paar waarschuwingen gehad maar in de zesde ronde van de wedstrijd ging het mis, ik verloor de voorkant van mijn machine en kwam ten val. Zelf heb ik alleen mijn knie wat gekneusd maar mijn motor hapte in het gras, werd een paar meter de lucht in gegooid en aangezien er niet veel uitloop is op dat punt van het circuit kwam hij hard in de bandenstapel tot stilstand.

Mijn monteurs Mar en Pjotr zijn direct aan het werk gegaan om mijn motor weer klaar te maken voor de tweede wedstrijd (die drie uur later gepland stond) maar al snel bleek dat er teveel schade was en het onmogelijk was om mijn machine op tijd klaar te hebben, helaas betekende dit einde raceweekend voor mij.

Het is jammer om zo het weekend te eindigen. Ieder circuit is anders maar het circuit van Francorchamps is erg zwaar voor mijn lichaam en been geweest. Ik had gehoopt mijn rust te kunnen pakken op de lange rechte stukken maar uiteindelijk werd het een groot gevecht tussen mens en machine waarbij ik wederom merkte dat ik echt nog niet de oude ben, ook al wil ik dit zo graag." (Foto Raymondschouten.com)

Lees meer over:

Waardhuizen raymond schouten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.