vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Klassieke wegraces komen naar Giessen

14 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Meer dan tweehonderd klassieke wegracemotoren verschijnen aan de start van een uniek wegrace evenement op het industrieterrein “De Rietdijk” te Giessen in Noord Brabant. De stichting KMEG onder auspiciën van het Classic Racing Team (CRT) laat dan vroegere tijden herleven.

CRT is een landelijke organisatie met als doel de motorsport van WO II tot de zeventigerjaren in stand te houden. Dit doet men door elk jaar circa twaalf keer op verschillende plaatsen in Nederland  demowedstrijden te organiseren en dit jaar dus voor het eerst in Giessen. Bij dergelijke demoraces staat de veiligheid voorop, niet de snelste wint maar degene die de meest constante rondetijden realiseert.

Oud
Maar ook oude motoren zoals BSA, Ducati, Honda, Suzuki, Kreidler, Benelli, Morini zijn straks in Giessen te bezichten. Bij de Oldtimers zijn nog een aantal motoren van voor 1940. Alles piekfijn onderhouden en in originele staat. De bezoekers hebben volop gelegenheid de motoren van dichtbij te bekijken, aan te raken en er zelfs op te gaan zitten als het gevraagd wordt. Het is voor de wat ouderen onder ons een feest van herkenning; voor jongeren een opbaring. Het is educatief want vaders vertellen hun kinderen alles over hun ‘oude’ liefdes en brengen ze vaak belangstelling voor de techniek bij. Een mooie combinatie met het industrieterrein “De Rietdijk” vol met technische bedrijven.

Modern
De stichting KMEG heeft de toezegging van verschillende raceteams om ook met moderne racemotoren te komen racen.  Hiertussen zitten verschillende Nederlandse kampioenen van vorig jaar.

De startvolgorde is: Zijspan, 50cc, 350cc, 250cc, 125cc, Oldtimer, 500cc. (250cc klasse heeft corvee). De locatie is industrieterrein “De Rietdijk” in Giessen  Distributiestraat, 4283 JN. De entree is gratis.

Zie ook De Agenda op Woudrichem.net...

Lees meer over:

Giessen wegraces
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.