zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Breien voor bunkers tijdens Liniepadfestival

8 augustus 2012 (door WerkendamNet)

ALTENA -  In samenwerking met Brabants Landschap en enkele culturele organisaties uit de regio wordt zaterdag 29 en zondag 30 september van 11.00-17.00 uur het Liniepadfestival ‘Van burcht naar bunker’ gehouden. Het vindt plaats langs het pas geopende liniepad vanaf de Papsluis naar de vesting Woudrichem.

Het Liniepad festival vormt onderdeel van de viering van de Week van het Landschap en het 80 jarig bestaan van Brabants Landschap op fort Altena. Aan het definitieve programma wordt momenteel de laatste hand gelegd.

Breien
Een van de onderdelen van het Liniepad festival is het bunkerbreien; een bijzondere vorm van wildbreien, waarbij de openbare ruimte wordt versierd met bijzondere breisels. Als Jan Soldaat werd opgeroepen om de wapenrok aan te trekken, restte de thuisblijvende vrouwen niets dan lijdzaam afwachten. De tijd werd gedood met breien van warme sokken, truien en sjaals voor de soldaten. Ter herinnering aan die tijd, worden tijdens het Liniepad festival opnieuw de breinaalden ter hand genomen. Deze keer om een saaie bunker van een kleurrijk jasje te voorzien en zo de leefomgeving een beetje vrolijker te maken.

Meedoen
Om het bunkerbreien tot een succes te maken wordt mensen gezocht die mee willen breien, maar ook breiwol en breinaalden. Hoe meer deelnemers, hoe mooier één van de bunkers langs het Liniepad opgesierd kan worden. Opgeven voor het bunkerbreien kan via hanviskie@gmail.com

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.