woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Man (37) opgepakt na mishandeling echtgenote

4 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Een 37-jarige man uit Almkerk is door de politie gearresteerd nadat hij zijn vrouw mishandeld had. Zijn 31-jarige echtgenote heeft aangifte gedaan van het geweld.

Agenten werden op donderdagmiddag 2 augustus 2012 om 1845 uur gealarmeerd, nadat de vrouw naar een vriendin gevlucht was. Ze had noodgedwongen haar 2 jarige dochter achter moeten laten. De politie bracht het kindje in veiligheid en rekenden de 37-jarige man in.
Uit het letsel en de verklaring van de vrouw blijkt dat hij tijdens een ruzie vermoedelijk haar keel had dichtgeknepen en een flinke pluk haar uit haar hoofd had getrokken.

Het dochtertje liep bij de schermutselingen twee wondjes op haar wang op. Volgens de vrouw was er langer sprake van huiselijk geweld. De 37-jarige verdachte is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

De politie heeft Bureau Jeugdzorg op de hoogte gesteld van de gebeurtenissen.

Huiselijk geweld
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.
Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Lees meer over:

Politie huiselijk geweld Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.