zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Almkerkers gaan op zendingsreis

2 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Diep verscholen in het junglegebied op de grens van Thailand met Myanmar (Birma) wonen naar schatting meer dan een miljoen vluchtelingen uit Birma. Al meer dan zestig jaar worden in dat land verschillende etnische minderheden hevig vervolgd door het militaire regime. Het is naar deze plek (Thailand) waar Casper van 't Hoff en Micha en Marcella de Geus - Van der Stelt, allemaal uit Almkerk, voor drie weken naar toe zullen gaan. Het drietal ziet dit als een roeping. Zij doen dat voor Jubilee Oosterhout die ter plekke al langer (sinds 2009) zendingsarbeid verricht.

"De geestelijke en praktische nood is groot", noteert Jubilee op haar website. Begin oktober 2012 gaat men dan ook met een team naar verschillende kampen. "We willen hiermee hulp bieden aan de vluchtelingen en weeskinderen. We zijn enorm gemotiveerd om Gods liefde uit te dragen en te helpen op elk gebied dat mogelijk is. Denk hierbij aan evangelisatie en Bijbelonderwijs, sketches, zang en muziek, sport en spel, Engelse les, aandacht en verzorging, hygiëne, medische zorg, allerlei hand en spandiensten, bouw- en sjouwwerk."

Acties
Het is een prachtig werk om in te investeren. En dat kost geld. Vandaar dat de groep ook acties voert om een streefbedrag van 10.000 euro bij elkaar te krijgen. De tickets bijvoorbeeld betalen zij zelf. Net als de verblijfkosten. Dat sprokkelen van geld doen de Almkerkers onder meer door een statiegeldfessenactie. Wie wil meehelpen, kan zijn lege flessen nog steeds inleveren op het adres Melkweg 28. (Even bellen of men thuis is, is handig: 0620 011 040) 

De groep zal ter plekke geiten kopen voor het kinderkamp waarmee kan worden gefokt. Er is daarmee melk en vlees voor de kinderen. In dit kamp gaan de mannen uit het team een opslagruimte bouwen, zodat voedsel en ander materiaal goed kan worden bewaard. Alles wordt ter plaatse gekocht, meenemen uit Nederland is natuurlijk geen optie. "Vanwege het grote gebrek aan basisvoedsel, vitaminepreparaten, teenslippers, verband en hygiënemateriaal zullen we verschillende kampen hiermee bevoorraden. We kunnen ter plekke voordelig inkopen en alles vervoeren met gehuurde trucks", aldus Jubilee. Vandaar dus die zak met geld...

Op 11 augustus verkoopt het zendingstrio op de Almkerkse Jaarmarkt (tijdens Zomerfeesten) nog zaken voor hun drieweekse missie. Teenslippers, snoepzakjes en rozen zullen dan tegen betaling van eigenaar verwisselen. Alles voor het goede doel.

Op de foto staat Casper als derde van links. Micha en Marcella de Geus staan als vijfde en zesde in de rij van links naar rechts. (Foto Jubilee.nl)

Lees meer over:

jubilee thailand
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.