donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg FM even niet via audiostreaming te beluisteren

31 juli 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - De lokale radio-omroep Aalburg FM heeft op dit problemen met de audio streaming-aanbieder. Dat betekent dat het station op dit moment niet te beluisteren via audio streaming. 'De aanbieder is bezig om de storing zo spoedig mogelijk op te lossen', laat men weten.

Streaming
Met streaming kun je regelrecht (zonder te downloaden) media afspelen vanaf het internet. Dit kunnen bijvoorbeeld (live)televisie of (live)audio zijn. Grote mediabestanden kunnen niet in een keer worden ‘gedownload’. Eerst wordt een klein gedeelte van de data gedownload en gebufferd. Dit wordt omgezet en hoorbaar gemaakt via de luidspreker. Terwijl de gebruiker hiernaar luistert, wordt de rest van de data binnengehaald.

Op deze manier download je dus eigenlijk terwijl je luistert, waardoor het eerst compleet downloaden van het bestand niet meer nodig is om het te kunnen beluisteren.

Audio streaming
Audio streaming is te beluisteren audio (geluid) via je computer of mobiele telefoon, zonder dat er zichtbaar gedownload wordt. Dit kan live zijn, maar dit hoeft niet per se. Veel radiostations gebruiken deze techniek, zodat er meerdere personen tegelijk via de website naar hun muziek kunnen luisteren, maar ook particulieren kunnen op deze manier hun eigen internetradiostation beginnen door via audio streaming uit te zenden.

Lees meer over:

storing aalburgfm
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.