donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Fotosessie AlteNU bij Fort Altena

31 juli 2012 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Afgelopen week heeft het startersbestuur van AlteNU een fotosessie gehad met fotograaf Hans Verbeek. "Door middel van deze foto’s kunnen we nu letterlijk laten zien wie de leden van AlteNU zijn. Naast de fotoreportage hebben we ook onze locatie gevonden waar het evenement plaats gaat vinden. De locatie bevindt zich op een schitterende plek in het land van Heusden en Altena," schrijft het project op haar website.

Op de foto: (uiterst rechts) Koen Barendrecht (24) uit Giessen, (uiterst links) Henri Verhagen (21) uit Meeuwen, (rechts) Mariska Hoeke (22) uit Hank, (midden) Samantha van Breugel (22) uit Almkerk en Marjolein van den Berg (20) (links) uit Werkendam.

Op 31 augustus zal dit evenement plaatsvinden bij Fort Altena en zullen de plannen die er nu liggen op de gebieden wonen, werken en recreëren bekend gemaakt worden. Naast het bekend maken van de plannen, zullen er ook live optredens plaatsvinden van verschillende bekende bands uit de regio.

Lees ook dit artikel met info over het feest van AlteNU op Aalburg.net

Hoe was het ook alweer...
In 2011 heeft de RvB van Woonservice Meander een initiatief opgestart om wonen, werken en recreëren van starters in regio Altena te bevorderen. De probleemdefinitie luidt alsvolgt:

“Aan het leefklimaat voor mensen in de leeftijdsgroep van globaal 18 tot 25 jaar werd in het verleden onvoldoende specifieke aandacht besteed. ‘Deze groep is geen probleem’ en komt ‘dus’ niet op de politieke en institutionele agenda te staan. Toch leidt het ontbreken van een goed leefklimaat voor jongeren tot een versterkte ‘ontgroening’ van de samenleving.

Voor de vitaliteit van onze streek zijn jongeren van grote betekenis. De beschikbare cijfers van de demografische ontwikkeling voorspellen dat naast vergrijzing In het Land van Heusden en Altena ook ontgroening zal optreden. Daarom willen wij de volgende vraagstelling aanpakken: hoe scheppen wij een zodanig klimaat dat het goed wonen, werken en recreëren is in onze regio. Scherper nog: ‘We moeten het leven in het Land van Heusden en Altena zo aantrekkelijk maken dat ik er na mijn studie weer wil wonen’ aldus een van de jongeren die bij de voorbereiding betrokken was.

Daarom werd een startersbestuur opgericht met echte beslissingsbevoegdheid over de maatschappelijke investeringen in het leefklimaat voor woon/werkstarters. Het werkgebied is breed: van jongerenhuisvesting, ruimte voor werk en ondernemerschap tot recreatie. Praktisch betekent dit dat het jongerenbestuur de volgende dingen te doen heeft:

  • De relevante (op ruimte voor jongeren gerichte) investeringsvragen uit de samenleving ophalen (op het terrein van wonen, werken, recreëren),
  • De initiatiefnemers/ondernemers uitdagen te komen met een ‘gezonde’ business case in het kader waarvan de investeringsbehoefte kan worden vastgesteld;
  • Financiële ruimte te krijgen voor de investeringen. Daarbij zal Woonservice Meander ‘hoofdsponsor’ zijn. Bij succes zullen meer investeringsbronnen kunnen worden aangeboord;
  • Zich verantwoorden voor het gevoerde beleid bij: een Raad van Toezicht en de samenleving.”
Bestuur
In februari 2012 is na een selectieronde het bestuur van AlteNU gevormd. Binnen dit bestuur zijn de leden tussen de 18 en 25 jaar. Ze hebben uiteenlopende visies, achtergronden en netwerken. Bovendien zijn ze allemaal bovenmatig geïnteresseerd in het oplossen van het geschetste probleem.

Nadere informatie kunt u verkrijgen bij Frans de Jong (06 55884040; frans@altenu.nl) en bij André Paans ( 0183 508788; andre@altenu.nl)

Lees meer over:

feest Fort Altena altenu
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.