maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Brabantse enquete: 75% huishoudens gooit eten weg

20 juli 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / WOUDRICHEM - Ook in deze regio doen wij aan voedselverspilling. In het Onderzoek Regio West-Brabant naar voedselverspilling zegt 75% van de huishoudens in gemeenten in West-Brabbant wel eens eten weg te gooien. Aldus de recentelijke enquete onder inwoners van tien (West) Brabantse gemeenten, waaronder Werkendam en Woudrichem.

Met het onderzoek wilden de gemeenten inzicht krijgen in het `weggooigedrag' van inwoners van de regio West-Brabant. De deelnemers gaven aan dat ze eten moesten weggooien omdat ze te veel hadden gekocht. Dat komt met name door (te) grote verpakkingen of de verleiding van een aanbieding. Ook koken mensen vaak te veel, vooral omdat ze bang zijn te weinig te hebben. Meer dan de helft van de deelnemers denkt dat informatie om voedselverspilling te voorkomen hen helpt om slimmer te kopen, te koken en te bewaren.

Besparing
Onlangs is de rijksoverheid een campage gestart om voedselverspilling te verminderen. Van alle milieubelasting die een gemiddeld huishouden veroorzaakt, komt 20 tot 30 procent voort uit voeding Het kan voor huishoudens bovendien een aanzienlijke besparing opleveren. (Foto levensmiddelenkrant)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.