donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Artikel over Andel wekt verbazing en wrevel op

18 juli 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL - De veel bezochte website Wilheminasluis.nl maakt melding van een artikel van Barbara de Cloe die in het Brabants Dagblad schrijft over 'Andel, troosteloos dorp aan de Maas.' Al het geschrevene leverde een reactie op van webmaster Wiebe de Ringh die een mix van emoties omvat: 'verbazing, onthutsing en wrevel.' Hij is not amused. Zoveel is duidelijk. Onderstaand zijn reactie...

"Vanochtend (zaterdag 14 juli - red.) las ik in het Brabants Dagblad een artikel van Barbara de Cloe, zelf opgegroeid in Andel, met bovenstaande titel. Eerst met stijgende verbazing, later onthutsing en weer later wrevel. Ze schrijft onder andere "Wat is er gebeurd in "mijn" dorp? Niets. De tijd lijkt in Andel al jaren stil te staan. En dat schept een troosteloos uiterlijk."

Ze stelt dat in vrijwel iedere straat van Andel sprake is van achterstallig onderhoud. Hoofdschuldige daarvan? De gemeente die in het nietsdoen de bewoners meesleept. Volgens Barbara de Cloe dan. Ze beschrijft hoe Andel erbij ligt in een bewoording die moeiteloos van toepassing is op een achterstandwijk in Hengelo of Gouda bijvoorbeeld. Volkomen misplaatst.
'Een armzalige friettent en een winkeltje dat de eigen prullaria buiten wenst uit te stallen in plaats van binnen. Het centrum van Andel als het centrum van een vergeten Belgisch gehucht!' Uitlatingen van een gefrustreerde dame lijkt mij, maar het waarom daarvan wordt niet duidelijk. Nu is het een opsomming van klachten, minachtende omschrijvingen en misplaatste opmerkingen.

Twaalf regels slechts gebruikt De Cloe om alle ontwikkelingen ten goede te beschrijven: Bronkhorst, Notenhoff, nieuw zwembad en De Poort. Erg weinig vergeleken met de grootte van het artikel. Het enige goede aan het artikel is de foto van Patrick Guitjens."

  • Lees HIER het 'gewraakte' artikel (650 Kb) en vorm uw eigen mening...
     
  • Ook Buurtvereniging De Zwaan plaatste de reactie van De Ringh op haar blog.
     
  • Op Wilhelminasluis.nl is inmiddels een reeks van - verdeelde - reacties losgekomen: lees HIER (reacties d.d. 15 juli e.v.)

UPDATE 19-7:
Brabants Dagblad: 'Zolang de gemeente Woudrichem geen klachten krijgt van inwoners van Andel, doet zij niets extra's aan het onderhoud van wegen of het openbaar groen en vervangt ze geen borden. Dat zegt burgemeester Frank Petter desgevraagd in reactie op het artikel over de verloedering van Andel.'

 

(Bij de foto: Vergane - slecht onderhouden - glorie of historisch dorpsgezicht...? Wie het weet mag het zeggen .... - Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.