vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Opnieuw waarschuwing voor pishing-mail

13 juli 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Gisteren, 12 juli 2012 is er uit naam van Straetus Incasso een e-mail verzonden aan een groot aantal mensen. Deze e-mail is niet door Straetus zelf verzonden, maar is een zogenaamde phishing-mail afkomstig van internetcriminelen. Mensen worden dan ook sterk afgeraden om de link in het bericht te openen. Bracheorganisatie AGF raadt mensen af om op deze link te klikken. U loopt dan bijvoorbeeld het risico dat uw computer geïnfecteerd raakt met schadelijke software.

Onderstaand een voorbeeld van de mail, zoals die is verstuurd:


From: Straetus Incasso [mailto:info@visitpinel.com]
Sent: donderdag 12 juli 2012 12:02
To: info@hofstransport.nl
Subject: Betaling Achterstand openstaande vordering

Geachte heer/mevrouw,

Helaas hebben wij moeten constateren dat u uw betalingen niet nakomt waardoor er inmiddels een achterstand is ontstaan. Ik verzoek u de vorderingen te bekijken en ons te informeren over de status en betaling van de vorderingen.

Bij gebreke hiervan hebben wij opdracht gekregen een gerechtelijke procedure te starten. De kosten hiervan zijn aanzienlijk hoger dan de kosten die u nu verschuldigd bent. Indien u vragen en / of opmerkingen heeft, vernemen wij dit graag zo spoedig mogelijk. U kunt hiervoor rechtstreeks met de dossierbehandelaar contact opnemen.

Door deze link te volgen kunt u uw vordering bekijken

bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Hoogachtend,

Mevrouw M. Segerink

Straetus Incasso

Overigens worden er de laatste weken ook veel pishing-mails verstuurd uit naam van de Rabobank en ABN-AMRO. Ook hier geldt het dringende advies: niet op ingaan.

Lees ook eerdere artikelen over pishing-mail op Woudrichem.net

Lees meer over:

pishing-mail incasso
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.