vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Ontknoping waterpolotoernooi 'bloedstollend'

12 juli 2012 (door AalburgNet)

GENDEREN -  Afgelopen zaterdag werd voor de Aachtste keer het amateur waterpolotoernooi gespeeld in zwembad Veldzicht. Negen teams hadden zich ingeschreven voor dit toernooi, georganiseerd door Z.V.D.O.'74. Traditiegetrouw bestaan de teams uit mensen die nog nooit waterpolo gespeeld hebben, begeleid door één of twee ‘echte’ waterpolospelers of zwemmers. 

Het zonnetje was volop aanwezig waardoor het aangenaam toeven was in het water. De teams waren opgedeeld in 2 poules, zodat elk team 3 of vier poulewedstrijden kon spelen. Poule A bestond uit het selectieteam (selectie en master zwemmers van ZVDO’74), ZV Zaltbommel 1 (de zwemvereniging uit Zaltbommel), The Internationals (het Rabobank International Team uit Utrecht), de Aardbeien (werknemers van het bedrijf de Ruiter Aardbeien uit Genderen) en The Avengers (een jonge enthousiaste groep vrienden uit Andel). Poule B bestond uit de Tobbers (een afvaardiging uit Babyloniënbroek), ZV Zaltbommel 2, het Team Zonder Naam (een vriendengroep uit Dussen) en het jonge team van de Smurfen (jeugdzwemmers van ZVDO'74).

De poulewedstrijden verliepen voorspoedig. In poule 1 streden drie teams fanatiek om een plek in de halve finales. ZV Zaltbommel, de Internationals en het selectieteam. De verrasing was het team van de Aardbeien. Na twee verloren wedstrijden wisten zij zich te herpakken en plaatsen zich ternauwernood als 1e voor de halve finale. In poule 2 bleek als snel dat de Tobbers zich beter toppers hadden kunnen noemen. Met gemak wonnen zij de 3 poulewedstrijden.

Finalewedstrijden
Net na half 8 werd bekend hoe het verloop van de finalewedstrijden eruit zou zien. De halve finales werden gespeeld tussen de selectie en ZV Zaltbommel. 2. Beide teams hebben meer dan genoeg zwemervaring, maar polo is toch een hele andere tak van sport. Na een spannende strijd scoorden de zwemmers van ZVDO de 2-1. 

Daarna streed het team van coach Wouter de Ruiter (de Aardbeien) tegen de Tobbers. Arie Stuij, een ervaren waterpolospeler en onlangs in het huwelijk getreden met juffrouw Martine Kant, leidde het Aardbeien team en liet zien dat hij niet heeft stil gezeten afgelopen seizoen bij SBC in Breda. De Tobbers werden met 1-0 verslagen. Z.V.D.O. hoopt dat hij binnenkort weer voor hen de tegels uit de muur schiet.

Terwijl de ploegen die al uitgespeeld zijn hongerig bij de BBQ staan en genieten van een welverdiend drankje was daar het moment waar we allemaal op hadden gewacht... wie mocht zich kampioen van 2012 noemen. De finale was een zeer spannende wedstrijd met kansen voor beide teams. Mede door enkele spectaculaire reddingen was een verlenging noodzakelijk. Ook hierin wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. Strafworpen moesten uiteindelijk de winnaar aanwijzen. De Selectie bleek hierin de sterkste te zijn.
 
De prijsuitreiking volgt en dan kunnen ook de finalespelers zich tegoed doen aan de BBQ. Volgend jaar zal het toernooi weer op de laatste zaterdag in juni gespeeld worden. Komt u dan ook kijken?

Lees meer over:

ZVDO'74 zwemvereniging
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.