zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Voorschoolse educatie nu ruim gecertificeerd

12 juli 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Werkendamse wethouder van onderwijs, Peter van der Ven, reikte aan zeventien peuterspeelzaal- en kinderopvangmedewerkers, de behaalde certificaten uit  voor deelname aan de cursus “Startblokken van basisontwikkeling.”

Deze groep was de laatste. Dat betekent dat momenteel alle peuterspeelzaalleidsters en pedagogisch medewerkers in de kinderopvang gecertificeerd zijn om voorschoolse educatie te bieden aan peuters.
De geslaagde kandidaten gaven een korte presentatie. Zij lieten zien dat zij dankzij de cursus hebben geleerd hoe zij peuters kennis kunnen laten maken met onder andere zintuigen en taal. Zij hebben geleerd om op een andere manier naar kinderen te kijken en hen kennis te laten maken met taal.

Speerpunt
Voorschoolse educatie is een speerpunt in het onderwijsachterstandenbeleid van Werkendam. Het bereidt kinderen op peuterspeelzalen en kinderopvang voor op het basisonderwijs. De gemeente stimuleert het bestrijden van taalachterstanden, zodat alle kinderen goed voorbereid naar de basisschool gaan.

 
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.