vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Roefelen naar hartelust...

12 juli 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - In de aankomende Roefelweek van 23 tot en met 28 juli kunnen de kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisschool kennis maken met roefelen, het Vlaamse woord voor kennismaken met, onderzoeken of ontdekken van iets nieuws.

Tijdens de Roefelweek gaan kinderen onder begeleiding van volwassenen, vrijwilligers van stichting De Vleet, op bezoek bij bedrijven, instellingen en verenigingen. Ze kunnen daar een kijkje nemen en vaak ook actief meehelpen.Tijdens het Roefelen maken kinderen kennis met de activiteiten van volwassenen in hun eigen omgeving.

De kinderen slapen in pyramidetenten achter de sporthal De Jager in Giessen.

Meehelpen
Kinderen komen meestal niet makkelijk in aanraking met deze activiteiten. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld meemaken hoe een cateringbedrijf 1.000 toetjes maakt, wat een fysiotherapeut doet, wat er gebeurt achter de deur van dat imposante kantoorgebouw. Kinderen krijgen tijdens de Roefelweek antwoord op hun vragen en mogen vaak ook echt een handje meehelpen en zo ervaren hoe het is in een bepaald beroep of bedrijf.

Lees meer over:

Giessen roefelen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.