donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Aalburg gaat effecten voorschool in kaart brengen

11 juli 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De plannen voor de nieuwe voorschoolse opvang bij basisschool De Hoeksteen in Wijk en Aalburg mogen wat betreft de gemeente nog heel even in de speelgoedkast blijven. Het college van B&W wil eerst een onderzoek laten verrichten naar de effecten van de nieuwe opvang, alvorens te besluiten tot subsidieverstrekking.

Ouders kregen al een enquete toegestuurd waarin de gemeente wil nagaan wat de verwachtingen van de ouders zijn in deze en of dat van invloed zel zijn op de keuze hun kinderen wel of niet naar een voorschool te laten gaan.

Spelenderwijs
Een Voorschool is een speelzaal waar kinderen van 0 tot 4 jaar spelenderwijs worden voorbereid op de basisschool en is met name bedoeld voor peuters die extra aandacht voor de Nederlandse taal nodig hebben, zodat het kind een goede start kan maken op de basisschool, als het kind 4 jaar wordt.

Tijdens de Voorschool is er aandacht voor allerlei woorden en begrippen in de Nederlandse taal. De peuter leert spelen en plezier hebben met de juf en andere kinderen. Speelgoed samen delen en wachten op je beurt, opruimen wat je hebt gepakt en andere kleine taken maken ook onderdeel uit van de Voorschool. Daarnaast zingen, luisteren, knippen, plakken, verven en nog heel veel andere leuke dingen. (Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.