zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Wava/!GO moet aan het werk

11 juli 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Wava/!Go is de sociale werkplaats van voorheen. Nu is dit het werkbedrijf van de gemeenten Werkendam, Aalburg, Oosterhout, Drimmelen, Woudrichem, en Geertruidenberg. Mede door allerlei maatregelen vanuit de rijksoverheid gaat het er financieel niet altijd echt voor de wind. Al jaren wordt daarom door meerdere partijen op aangedrongen om Wava/!Go méér en rechtstreeks werk te gunnen. Die actie moet dan met name van de gemeente komen.

De Werkendamse PvdA schrijft 'verbijsterd' te zijn bij het vaststellen dat Werkendam vorig jaar het schoonmaakwerk Europees had aanbesteed in plaats van het te gunnen aan Wava. Navraag door de partij leerde dat juristen van de gemeente én van Wava van mening verschillen over de wettigheid daarvan. PvdA'er Corine Verweij noteert: 'Razend irritant, temeer wij al jaren horen dat rechtstreeks gunnen aan het eigen werkbedrijf gewoon kan. We hebben daarom in de laatste raadsvergadering nadrukkelijk gevraagd dit voor eens en voor altijd goed en gedegen door een onafhankelijk deskundige te laten uitzoeken. Tot onze grote verbazing kwam de wethouder toen ineens met de opmerking dat hij ervan overtuigd is dat inbesteding bij Wava wel degelijk mag.' Geërgerd vraagt zij zich dan vervolgens ook af waaróm dit dan niet gebeurd is.

Inzet
De wethouder zegde toe in kaar te brengen welke inzet Wava/!Go nu doet pleegt voor de gemeente en wat er nog meer mogelijk zou zijn. Tevens beloofde hij duidelijk te maken wat de mogelijkheden zijn om als gemeente zelf mensen via de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw) in dienst te nemen. Wordt politiek vervolgd dus... (Foto's Wava/!Go)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.