vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Beleid duurzame energie faalt in Werkendam

11 juli 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de afgelopen raadsvergadering  twijfelde PvdA fractievoorzitter Evert Begeman openlijk aan de coalitie of die haar motto “meer met minder” in het licht van duurzaamheid wel waarmaakte. Burgemeester Carla Breuer antwoordde dat er binnenkort een overzicht komt met de tot nu toe behaalde doelen uit het coalitieakkoord.

PvdA-fractielid Anne Nieuwenhuis meldde later in de jongste partij-nieuwsbrief 'enige zelfvoldaanheid in deze mededeling' te horen. Om er aan toe te voegen: 'In mijn omgeving hoorde ik fluisteren dat het waarschijnlijk wel een glossy uitgave zou worden.'

Maar ook als er veel bereikt is kan het falen op één terrein er voor zorgen dat er een negatief resultaat overblijft, redeneert zij voort. Voor de PvdA is het behalen van de klimaatsdoelstellingen een doorslaggevend punt. Het percentage duurzame energie in Werkendam is de laatste jaren nauwelijks gestegen. De voorbeeldfunctie van de gemeente komt maar niet van de grond.

Motie
De PvdA stelde, samen met de ChristenUnie, een motie op met een tweetal verzoeken aan het college om te komen met een plan van aanpak met maatregelen waarmee de gemeente daadwerkelijk aansprekende en inspirerende voorbeelden zou stellen. Bijvoorbeeld het plaatsen van PV-panelen op gemeentelijke gebouwen, zwembaden en sporthallen en het aanschaffen van meer elektrische auto’s in het gemeentelijke wagenpark. En het college werd gevraagd de structurele besparingen in kaart te brengen die door investeringen in duurzaamheidsmaatregelen behaald zouden kunnen worden.

Die motie werd niet in stemming gebracht, omdat de wethouder aangaf dit jaar nog met een notitie over de genoemde punten te komen. Nieuwenhuis: 'Achteraf had ik toch liever een stemming gehad om een beeld te krijgen van wat wij de komende tijd van de coalitiepartijen op het gebied van duurzaamheid mogen verwachten. Opvallend is dat veel Werkendamse burgers wel weten dat de rijksoverheid subsidie geeft voor PV-panelen. Maar dat onze gemeente het ook doet is onbekend.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.