woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Cornelis van Breugel predikt evangelie door luidspreker

6 juli 2012 (door Meningen)

ALMKERK - In een busje met Bijbels door de straten rijden en via een luidspreker het evangelie verkondigen. Dat is één van de manieren waarop Cornelis van Breugel het evangelie bekend maakt. "Soms komen mensen naar ons toe en vragen ze om een Bijbel," zegt de evangelist, actief namens Stichting Naar House uit Giessen. Momenteel is Van Breugel druk met de verbouwing van zijn boerderij aan de Nieuwe Steeg tussen Almkerk en Uppel. Hij heeft het op zijn hart om mensen in praktische nood woonruimte aan te bieden.

Altijd is Van Breugel voorbereid om met mensen het evangelie te kunnen delen. Zo sprak hij eens op een camping in Aalst een vrouw die kampte met een depressie. "Ik heb haar verteld over Jezus’ liefde en met haar gebeden. Op dat moment ervoer ze Zijn kracht. De volgende dag is ze meegegaan naar een kerkdienst. Omdat ze veel rookte, had ze last van haar longen. Toen er in de dienst voor haar werd gebeden, werd ze later genezen verklaard door de dokter. De geest van depressiviteit was verbroken en binnen drie maanden heeft ze zich laten dopen."

"Altijd vraag ik God wie ik Zijn blijde boodschap kan vertellen, zodat Hij mensen op mijn pad brengt," vervolgt de evangelist. "Soms verhef ik mijn stem op straat en predik ik dat Jezus naar de wereld is gekomen om te redden en niet om te veroordelen. Dan vertel ik dat Hij ons als eerste heeft liefgehad en we daarom met Hem een relatie kunnen hebben. Tijdens gesprekken geven mensen vaak aan boos te zijn op God na gebeurtenissen in het verleden. Dan leg ik uit dat de duivel is gekomen om te vernietigen. Mensen zouden boos moeten zijn op hem in plaats van op God."

Tegenstand
Niet altijd worden de woorden van Van Breugel positief ontvangen. "Het is wel eens voorgekomen dat mensen dreigden de politie erbij te halen toen ik door de luidspreker van mijn wagen het evangelie verkondigde. Toen maakten ze een foto van het kenteken. Op dat moment ga ik ze biddend zegenen. Ik vergeef die mensen. Ze hebben simpelweg een verkeerd beeld van het geloof. De duivel vindt het natuurlijk niet fijn als Gods evangelie wordt verkondigd. Dan kunnen we tegenstand verwachten."

Van Breugel kan zich nog herinneren dat hij op straat de tekst 'Kom tot rust bij Jezus', uitsprak. "Een vrouw aan de andere kant van de straat kwam naar mij toe. Ze begon te huilen en vertelde dat ze eerder op die dag om die rust had gebeden. Ze lag in scheiding met haar man. Later is ze meegegaan naar een kerkdienst, waar is gebeden voor herstel in haar huwelijk. Later kwam ik die vrouw weer tegen, samen met haar man. God had hen weer bij elkaar gebracht."

Kamers
Momenteel richt de evangelist in zijn boerderij veertien kamers in om mensen in nood te kunnen opvangen. Hij verwacht dat de werkzaamheden eind dit jaar zijn afgerond. (Tekst en foto CIP)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.