donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Ook SDc pleit voor aanleg derde haven

4 juli 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Onlangs bezocht de commissie Grondgebied de haven van Werkendam. De reden was het collegevoorstel om 150.000 euro beschikbaar te stellen voor een locatieonderzoek voor de derde haven. Dat de vraag 'Wel of geen derde haven in Werkendam' tot de politieke verbeelding spreekt bleek uit de deelnemers aan het werkbezoek. Naast de commissieleden waren ook veel ondernemers onder het gehoor en de aansluitende rondvaart in de Werkendamse haven.

Het college meent dat een derde haven vanwege de huidige economische situatie niet zinvol is. Economische ontwikkelingen en verwachtingen wijzen op een keerpunt in 2016-2018. De Stichting Projecten Binnenvaart deed eerder ook een onderzoek naar nut en noodzaak van een toekomstige derde binnenhaven. Toekomst lijkt er te zijn. De aanleg van de tweede Maasvlakte zorgt naar verwachting voor een aanzienlijke vergroting van het vervoersaandeel voor de binnenvaart. De vraag naar nieuwbouw en reparatie zal dus toenemen. Ook technische innovatie biedt mogelijkheden.

Vroegtijdig
De Stuurgroep Dorpsbelang combinatie (SDc) meent dat als Werkendam zijn dominante positie op maritiem gebied wil vasthouden er meer 'nat' bedrijventerrein met kades nodig is. Zij sluit met dit standpunt aan bij de heersende mening. De derde haven moet er dus komen. Maar waar?, vraagt de SDc zich af. " De meest voor de hand liggende plek lijkt het Steurgat te zijn. Maar dat wordt een kostbare operatie, omdat de sluis verplaatst moet worden."

De aanwezige ondernemers wezen vooral op de gesprekken die de gemeente met zowel de Provincie als met Rijkswaterstaat in een zo vroeg mogelijk stadium moet gaan voeren omdat deze instanties vaak voor veel vertraging kunnen zorgen. Gewezen werd ook op de mogelijkheid om mee te liften met  het nieuwe “Delta programma rivieren” wat de bescherming tegen hoog water opnieuw “inhoud” moet geven. (Foto Werkendam.net)

Lees meer over:

bedrijventerrein sdc derde haven
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.