donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Zeventien AED-certificaten uitgereikt

3 juli 2012 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Vorige week werd aan zeventien mensen het AED Reanimatie-certificaat uitgereikt. Na het volgen van de cursus kregen zij in het dorpshuis van Meeuwen het vel begeerde papiertje overhandigd door burgemeester Naterop en instructrice Niesje van der Kolk. De cursisten werden ook toegesproken door de afgevaardigde van de Dorpsraad Meeuwen en Eethen. Van de deelnemers kwamer er twaalf uit Meeuwen, vier uit Eethen en één uit Wijk en Aalburg. De AED-cursus kwam op initiatief van de dorpsraad Meeuwen tot stand in samenwerkign met de EHBO, afdeling Eethen.

Een ieder weet hoe belangrijk het is dat bij een hart falen adequaat gehandeld wordt en iedere seconde telt. In alle dorpen van de gemeente Aalburg hangen één of meerder AED-apparaten.

  • KLIK hier voor de locaties te vinden op Aalburg.net's Calamiteitenpagina...

Calamiteiten
Voor een snelle handeling is het dan ook belangrijk dat er ervaren bedienders aanwezig zijn. Aan de cursisten is ook het advies gegeven om zich aan te melden bij AED-ALERT zodat zij ingeval van calamiteiten opgeroepen kunnen worden.

Het is de bedoeling dat najaar 2012 er in Eethen opnieuw een cursus wordt gestart.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.