woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Zomerse clubkampioenschappen Biesboschzwemmers

2 juli 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De laatste wedstrijd in een zwembad waren de clubkampioenschappen. Deze worden traditioneel gehouden in openluchtbad Werkina, de thuishaven voor de zomer van de Werkendamse zwemmers. Zevenenvijftig zwemmers waren naar het zwembad gekomen om te strijden om de medailles. De zwemmers geboren in 1999 en eerder zwommen 100 wisselslag en een 100 meter en 50 meter naar keuze. Voor de jongere zwemmers stonden er twee afstanden op het programma. Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst gingen met de titels bij respectievelijk de dames en heren naar huis.

Bij de dames zou de strijd moeten gaan tussen Sanne en Marcha Admiraal en zou Jade Groeneveld beslag leggen op de derde plaats. Dit werd ook de uitslag, maar de verschillen waren iets groter dan van tevoren berekend was. Sanne wist haar winst extra glans te geven door het clubrecord op de 50 schoolslag te verbeteren. Dit record stond al sinds midden jaar tachtig. De nummers vier en vijf waren Chantal Paans en Marjo Goelema. Behalve de zomer titel stond ook de all-in titel op het spel. Marcha had een voorsprong van de winter kampioenschappen en deze was groot genoeg om de all-in voor zich op te eisen. Ook hier werd Jade derde.

Twee seconden
Bij de heren ging de strijd tussen de junioren Thomas en Lukas Schmidt en 40-plusser Harry Cornet. Thomas wist met ruim twee seconden verschil op Lukas de titel op te eisen en Lukas bleef op zijn beurt een kleine seconde voor op Harry. Mark Visser wist vierde te worden en hij werd gevolgd door Dennis Klop. De volgorde in het winterklassement was omgekeerd, namelijk Harry voor Lukas en Thomas en de voorsprong van Harry was net groot genoeg. Na het optellen van alle resultaten bleek Harry met 0,07 seconden voorsprong all-in kampioen te zijn met Thomas op een derde plaats.

Bij de jongste zwemmers wisten Maud de Visser en Corniek van Breugel beslag te leggen op de eerste plaats. Maud werd gevolgd door Chimène Huismen en Lianne de Raad. Bij de jongens werden Jan-Bart Verheij en Bas voor den Dag de nummers twee en drie na Corniek.

Bekers
Een categorie daarboven, de minioren 3 en 4 (zwemmers geboren in 2002 en 2003) zwommen 50 schoolslag en vrije slag. Hier was de winst bij de meisjes voor Rebecca Branderhorst voor Sarah Damen en Laura Verhoeven. Bij de jongens werden de bekers gewonnen door Ivan Pruijsen, Henk voor den Dag en Daniel Muilwijk werd derde.

De oudste minioren, geboren in 2000 en 2001, zwommen 50 schoolslag en 100 vrije slag. Sommige zwommen voor het eerst een 100 meter in een wedstrijd, maar deden dit verdienstelijk. Bij de meisjes was Carmen Damen op beide afstanden de snelste en kreeg dus ook de eerste prijs. Redine van Breugel en Julia Verhoeven werden de nummers twee en drie. Bij de jongens ging de strijd tussen zes zwemmers en daar wist Simon Schmidt iedereen voor te blijven. Tom Kruis moest genoegen nemen met zilver en Nick Lisman was tevreden met brons.

Verdienstelijk
Het laatste programmanummer, de familie-estafette, was een prooi voor de familie Boljé. Zij wisten met hun drieën de 75 meter schoolslag het snelst af te leggen. De familie Huisman haalde een verdienstelijke tweede plaats voor de familie Steffen. Wat opviel was dat de ouder in alle drie de gevallen een vader was en dat terwijl er ’s winters ook diverse moeders meedoen.

De komende twee weken wordt er nog getraind voordat er vier weken vakantie genomen wordt. Vanaf 13 augustus zal dan de voorbereiding voor het seizoen 2012-2013 beginnen. In de tussentijd zullen diverse zwemmers nog meedoen aan open water wedstrijden in met name Brabant.

Op de foto staan de all-in kampioenen 2011-2012: Marcha Admiraal en Harry Cornet. (Foto Biesboschzwemmers)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.