vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

CU: Zorgen rond hulpdiensten

28 juni 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - ChristenUnie Aalburg maakt zich zorgen over de hulpdiensten als Politie, Ambulances en Brandweer in Aalburg. De afgelopen jaren heeft de ChristenUnie al verschillende keren via moties, vragen en beschouwingen aandacht gevraagd voor de hulpdiensten in de gemeente. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 26 juni 2012 stelde de ChristenUnie (CU) het onderwerp opnieuw aan de orde.

De belangrijkste knelpunten zijn op de partijsite te lezen:

Politie

  • Aanrijtijden van de politie zijn flink slechter dan in omliggende gemeenten bij noodoproepen. (Cijfers RTL Nieuws: 22% van de gevallen te laat).
  • De afstand tussen burger en politie wordt steeds groter. Het politiebureau in Nieuwendijk staat onder druk en voor veel zaken moet in Oosterhout aangifte gedaan worden.
  • Door bezuinigingen dreigt dit alleen maar slechter te worden.

Ambulances

  • Aanrijtijden van ambulances staan onder druk. Het afgelopen jaar zijn de normen verschillende malen niet gehaald.
  • Er zijn verplaatsingen van ambulances in de regio, wat zijn hiervan de gevolgen voor Aalburg? Zeker in de avond en nacht?

Brandweer

  • Door een groeiende organisatie en stijgende kosten in combinatie met bezuinigingen staan de teams en brandweerkazernes onder druk.
  • Door strengere eisen wordt de druk op vrijwilligers steeds groter. Hoe kunnen we deze ontzettend belangrijke vrijwilligers ondersteunen en behouden?

Vervolgens stelt men zich de vraag hoe Aalburg deze knelpunten zou kunnen opvangen én oplossen. 

"Wij weten dat de burgemeester zich inzet voor bovenstaande zaken. Wat kunnen wij als raad nog meer doen om de knelpunten op te lossen? Als ChristenUnie willen wij dat dit najaar het toegezegde gesprek met de Politiecommandant zal volgen. Daarnaast zullen wij ook onze landelijke vertegenwoordigers aanschrijven. Verder gaan wij in gesprek met andere politieke partijen om te onderzoeken welke mogelijkheden er nog meer zijn. Verschillende partijen toonden zich gisteravond al bereid om hierover in gesprek te gaan." (ChristenUnie)

Lees meer over:

politiek hulpdiensten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.