zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Hoe een inbreker nagaat of u met vakantie bent

28 juni 2012 (door AalburgNet)

ALTENA -De politie vraagt mensen alert te zijn. De afgelopen week ontving zij namelijk meerdere meldingen uit zowel Tilburg als Oosterhout van bewoners of buurtgenoten die houtjes of takjes aantroffen tussen de voordeur en het kozijn. In één geval bleek na aantreffen dat de woning bezocht was door inbrekers. De politie vermoedt dat inbrekers op deze manier willen kijken of bewoners op vakantie of langdurig afwezig zijn.

Op vakantie? Vul vakantiekaart in!
Inbrekers hebben geen vakantie. Zorg dus dat u uw woning veilig achterlaat. De politiewebsite www.politiemwb.nl (Menu Preventief > Vakantie) helpt u hierbij. Daar vindt u de vakantietest en de vakantiekaart.

De vakantietest geeft u snel een indicatie of u goed voorbereid op vakantie gaat. Met de vakantiekaart informeert u de politie digitaal over uw afwezigheid. Als u langer dan zeven dagen weggaat, vult u dan het formulier uiterlijk één week voor uw vertrek in op de website. Via het nummer 0900-8844 kunt u alle informatie ook telefonisch doorgeven.

Het invullen van de vakantiekaart betekent niet dat uw woning permanent bewaakt wordt. De woning wordt in de gebruikelijke surveillanceroute betrokken. Daarnaast kan de politie bij brand, inbraak of andere calamiteiten snel de sleutelhouder benaderen aan wie u de woning hebt toevertrouwd.

Testjes op de politiewebsite
• Inbraaktest: deze test kunt u doen op www.politiemwb.nl > Preventief > Veilig wonen. Deze quickscan geeft u een globale indruk van de beveiliging van uw woning. Uiteraard biedt de test geen garanties.
• Vakantietest: ook dit is een quickscan voor het veilig achterlaten van uw woning. U vindt de test op www.politiemwb.nl > Preventief > Vakantie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.