maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Inlooppunten Werkendam persoonlijk en laagdrempelig

28 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  In alle kernen van Werkendam is er een Inlooppunt voor ontmoeting, informatie en computergebruik. Mensen kunnen daar zomaar binnenlopen, zonder afspraken en geen verplichtingen met de bedoeling omn 'zomaar' anderen te ontmoeten, even weg in een andere omgeving met een kop gratis koffie of thee. De inlooppunten zijn bedoeld voor iedereen die daar gebruik van wil maken. Tijdens de zomerperiode is evenwel een aantal punten gesloten.

Men kan bij de inlooppunten terecht met allerlei vragen bijvoorbeeld over activiteiten in de eigen woonplaats, voor informatie over voorzieningen als Deeltaxi en vervoer buiten de regio enzovoorts. 
Het inlooppunt beschikt over een folderkast met ruime informatie over vele onderwerpen en ook internet staat ter beschikking om aanvullende informatie op te zoeken. Ook ligt een actuele uitgave van de Seniorenwijzer klaar om door te kunnen bladeren.
Deskundige vrijwilligers kunnen mensen die dat willen ook helpen bij het invullen van bijvoorbeeld formulieren. De gemeente laat weten: "Misschien zoekt u iemand om een eindje mee te lopen, samen op stap te gaan of om samen een hobby te delen? Ook daarbij kan het inlooppunt met u meedenken en brengen wij desgewenst mensen met elkaar in contact."

Open
Na een tijdelijke sluiting in de kernen Sleeuwijk, Dussen en Nieuwendijk zijn nu alle inlooppunten weer open. Voor komend seizoen staan er weer nieuwe plannen op het programma. Zo bieden zij vijf keer per jaar een speciaal thema vanuit de inlooppunten aan en gaan de vrijwilligers van de inlooppunten ook weer op huisbezoek bij senioren.
Wie belangstelling heeft voor een bepaald thema, kan het Trema Welzijn in Nieuwendijk laten weten. Wie op de hoogte gehouden wil worden van themabijeenkomsten kan dit ook aan Trema doorgeven.

Klik hier voor de openingstijden / vakantietijden per kern.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.