Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Nachtelijke filmopnames in de Vesting

28 juni 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Sinds een aantal weken worden in de vesting van Woudrichem opnames gemaakt voor de nieuwe televisieserie Doc Martin die dit najaar wordt uitgezonden door SBS6. Veel vestingbewoners zijn bij die opnames betrokken, bijvoorbeeld als figurant of omdat hun pand een rol speelt in de serie.

Ook tijdens de nachtelijke uren wordt er gedraaid zoals dat gebeurde van maandag 25 op dinsdag 26 juni. Toen werden in de vesting nachtopnames gemaakt. Deze duurden tot de vroege ochtend. Het productieteam had van tevoren de bewoners die overlast konden verwachten al ingelicht. Een film op locatie schieten zonder 'bijzaken' is nu eenmaal niet mogelijk. Mensen konden onder meer hinder verwachten van lampen die werden ingezet als belichting van de set, of een hoogwerker die verreden werd. Uiteraard droeg in de nachtelijke uren ook het stemgeluid van de regiemensen en de acteurs wat verder dan overdag.

Dramaserie
SBS draait in Woudrichem opnamen voor een nieuwe serie onder de titel 'Dokter Martin' ofwel 'Doc Martin' als Nederlandse bewerking van de geklijknamige Engelse serie. De cast is indrukwekkend met Thom Hoffman, Jennifer Hoffman, Kitty Courbois, Serge Henri Valcke en Juliëtte van Ardenne in de hoofdrollen.

Tom Hoffman vertolkt in de dramserie de hoofdrol als succesvolle vaatchirurg die plotseling wordt geconfronteerd met een bloedfobie. Noodgedwongen stopt hij met zijn vak in het ziekenhuis in de grote stad en gaat hij aan de slag als huisarts in een klein dorp. Daar heeft hij moeite om zijn plaats te veroveren binnen de hechte gemeenschap.

In Engeland draait Doc Martin inmiddels al vijf seizoenen. Daar draait de serie draait om het leven van Doctor Martin Ellingham en de bewoners van het havenstadje Portwenn.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.