donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Midgraafbrug wordt vervangen

27 juni 2012 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK -  Op 2 juli wordt de brug aan de Midgraaf vervangen op de grens van Nieuwendijk en  Almkerk. In negen weken tijd wordt de huidige oeververbinding vervangen door een soortgelijke, nieuwe betonbrug. 

Tijdens de gehele uitvoeringsperiode van het werk, vanaf maandag 2 juli tot en met vrijdag 31 augustus, is de brug gestremd voor alle verkeer. De woningen en percelen met adres Midgraaf in Nieuwendijk zijn dan alleen bereikbaar via de Parallelweg. De Midgraaf in Almkerk is dan alleen bereikbaar via de Provincialeweg Zuid.  Voor het doorgaande verkeer wordt een omleidingsroute aangegeven.

Vervangen
De huidige betonbrug, ook wel “Emmickhovensebrug” genaamd is vorig jaar afgekeurd en in maart 2011 afgesloten voor gebruik door zwaar verkeer. Overig verkeer kon wel gebruik blijven maken van de brug. De gemeente Werkendam heeft nu besloten de brug deze zomer in zijn geheel te vervangen. Zo kan het landbouwverkeer tijdens het komende oogstseizoen (aardappelen en bieten) weer gebruik maken van de route over de nieuwe brug. (Foto Gemeente Werkendam)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.