donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Veense 'Voice' Lennie trad op tijdens Werkendamse Havendag

26 juni 2012 (door AalburgNet)

VEEN / WERKENDAM - Tijdens de Open Havendag, afgelopen zaterdag, stond The Voice of Brabant, Lennie van Zandwijk, op de Werkendamse planken. De eerdere finaliste van The Voice of Holland verzorgde een genoegelijk optreden in Café Havenzicht, aan de Biesboschhaven Zuid. Tijdens een spontane ontmoeting verklaarde de Veense later het een leuk optreden gevonden te hebben. De blonde Van Zandwijk is sowieso druk met optredens: ieder weekend is er ergens wel iets. Lennie geniet er nog steeds van en werkt stap voor stap aan een verdere carrière in de muziek. Want dat is wat zij wil. Zo maakte zij via Facebook bekend dat zij gaat studeren aan de Herman Brood Academie (HBA) in Utrecht, een driejarige opleiding: "Aangenomen @ Herman brood academie!!!! :D #Whoehoeeeeeee!!"

De Werkendamse Havendag werd als vanouds druk bezocht; de weersomstandigheden werkten goed mee. Dat helpt altijd. Dit jaar ging de zesde editie de lucht in die tevens, wat muziek betreft, werd opgeluisterd door diverse Shanty-koren. Ook de Koninklijke Marine was met een steelband aanwezig.

Allerlei activteiteiten
Het verdere programma stond bol van allerlei activitieiten. Uiteraard was er een vlootschouw met veertig schepen en de braderie met een dikke 100 kramen, maar viel er ook een helikoptervlucht te maken, stond er een sportdemonstratie op de rol en speelde BC Virtus een basketbaltoernooi. De Roadshow Koninklijke Marine  was met klimwand, brugsimulator en snelle rubberboten prominent aanwezig. Bij Werkina viel de skyline van Werkendam, een foto van maar liefst 18 meter lengte, behoorlijk in de smaak bij het passerende publiek. Fotograaf Arie Jonkman kan trots zijn op dit staaltje vakmanschap.

's Avonds was er een taptoe die georganiseerd werd door de Werkendamse muziekvereniging Irene, ter gelegenheid van haar 65-jarig bestaan. De dag werd afgesloten met een vuurwerkshow vanaf het water.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.