donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Toch geld voor timmerdorptoiletten

26 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de zomervakantie worden er in Werkendam timmerdorpen georganiseerd die zowel jeugd als vrijwilligers veel plezier opleveren en die de kinderen een zinvolle tijdsbesteding bieden in de vakantie. Toch was er een probleem. Er waren te weinig middelen om de evenementen van goede tolietten te kunnen voorzien. Een aantal organisaties diende bij de gemeente het verzoek in voor gelden voor die toch wel dure, maar noodzakelijke post.

Hoewel de bereidheid aanvankelijk niet echt groot was, stelde het CDA bovendien de nodige schriftelijke vragen en dat werkte. Het college heeft nu besloten alle timmerdorpen met 500 euro te steunen om de toiletvoorziening te realiseren. De lokale Christen Democraten noteren op hun website: 'Het CDA wil dat er veel kinderen kunnen genieten van dit evenement en dat de kosten zo laag mogelijk zijn. Het moet laagdrempelig blijven en niet overheerst worden door een hoge entreeprijs. Het is al jaren een feest voor alle kinderen in onze dorpen.' (Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.