dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Altena

Tamme konijnen uitzetten betekent een zekere dood

26 juni 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Stichting Konijnenopvang Lapina te Andel roept eigenaren op hun konijnen niet uit te zetten in de vrije natuur. Bijna iedere dag komen er bij Lapina tamme konijnen binnen die dat is overkomen. Deze beesten zijn er veelal slecht aan toe, omdat zij nooit geleerd hebben te overleven in de vrije natuur.

De stichting legt op hun site uit dat een tam konijn nooit geleerd heeft hoe die moet overleven en zal het daarom in de natuur niet redden. Het voedsel wat ze vinden, zijn ze niet gewend, waardoor ze darmproblemen krijgen. Ze worden ziek en zullen uiteindelijk een langzame pijnlijke dood sterven.Daarnaast zijn konijnen prooidieren. Tamme konijnen hebben nooit geleerd hoe ze uit de klauwen van een roofdier moeten blijven. Ze zullen worden gegrepen en opgegeten door roofdieren."Iets wat geen enkele dierenvriend wil dat er met zijn of haar dier gebeurd. Als je om wat voor reden dan ook, niet meer voor je konijn(en) kunt zorgen, laat ze dan nooit los in de vrije natuur, maar neem contact op met een konijnenopvang in de buurt", aldus de dringende oproep van Lapina die overigens zelf geen konijnen meer kan opnemen.

Vrijwillig
Stichting Konijnenopvang Lapina te Andel vangt gedumpte konijnen op en geeft hen de nodige, al dan niet medische, zorg. Zodra de konijnen zijn bijgekomen van hun vervelend avontuur, kunnen zij worden geadopteerd. Konijnenopvang Lapina is een volledig vrijwillig - particulier - initiatief en ontvangt géén subsidie voor het werk dat zij doet. Donaties zijn dan ook zeer welkom op rekeningnummer 1338.84.910 ten name van Stg. Konijnenopvang Lapina te Andel.

Stichting Konijnenopvang Lapina
Pronses Christinastraat 6
4281 PG Andel
06-57031497

Info@lapina.nl

Lees meer over:

andel lapina konijnen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.