Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Een zomer vol verhalen

26 juni 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De aanvoerder van de belegering van Slot Loevestein in 1397, de enige belegering van het slot in de Middeleeuwen, keert in de zomervakantie (30 juni – 2 september) terug. Willem van Oostervant vertelt zijn verhaal…

Het leven van Willem van Oostervant, zoon van de graaf van Holland, heeft veel weg van een Middeleeuwse soap. Als hij zijn verhaal vertelt, heeft hij op Slot Loevestein inmiddels de plaats ingenomen van voormalig kastelein Bruijsten van Herwijnen.

“Ik wist het zeker!” Willem van Oostervant slaakt een diepe zucht. “Hoewel zeer geliefd door mijn vader, als een van zijn raadsheren, wist ik dat we Bruijsten niet konden vertrouwen. We waren al een tijdje op zoek naar hem. Mij was ter ore gekomen dat hij geld had gestolen. Bruijsten trok zich terug op Slot Loevestein en vanuit het slot organiseerde hij rooftochten. We moesten hem tegenhouden…”

Als kasteelheer kijkt Willem ook vooruit. Wat zal de toekomst hem en zijn dochter Jacoba van Beieren brengen? Hij kan dan nog niet vermoeden dat tot op de dag van vandaag, in het wapenschild van Vlissingen, een jacobakannetje, de herinnering aan zijn dochter levend zal houden.

Zomer vol activiteiten
Wilt u precies weten hoe de belegering is gegaan? Welke rol wapenschilden in de belegering speelden? Of Willem kastelein Bruijsten heeft gevonden? En hoe hij de toekomst ziet? Wie wil kan in de zomervakantie Slot Loevestein bezoeken en Willem helpen zijn verhaal te vertellen en kinderen kunnen en in een workshop een eigen familiewapenschild maken.

De hele vakantie is er van alles te doen en te beleven en zijn er speciale activiteiten voor kinderen op slot Loevestien: workshop goochelen door Jannes de Goochelaar, boogschieten, struintochten door het Munnikenland, een valkenier, middeleeuws meezingen met troubadour Lucas in de taveerne, een Oud-Hollandse spellenmiddag en een middeleeuwse kampement: allemaal ook leuk voor grote mensen…(Foto Marcel Köppen)                                    

Lees meer over:

woudrichem Slot Loevestein
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.