woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Werkendamse poen

23 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - "Het draait allemaal om poen,"schijft de PvdA in haar jongste nieuwsbrief. Partijen gaan in de gemeenteraad weer discussiëren over de vraag waaraan de gemeente de komende jaren het geld mag uitgegeven. En vooral over de vraag, waar het met meer en waar het minder kan doen.

Fractievoorzitter Evert Begemann heeft er wel een idee over: "Gaan we veel geld uitgeven om de kwaliteit van de wegen te houden zoals ze nu zijn (extra kosten per jaar 270.000 euro). Of gaan we ervoor zorgen dat we de mensen die het moeilijk hebben vanwege de landelijke bezuinigingen extra helpen. Stoppen we meer geld in zonne-energie of mogen de dorpshuizen meer gaan kosten. Of... kan er niks extra's meer, omdat we de komende jaren in de min kruipen. Dat laatste lijkt erop, nu de meerjarenbegroting jaarlijks een tekort laat zien van een half miljoen euro. Bezuinigen dus lijkt het logische antwoord."

Begemann vervolgt met te zeggen dat de gemeente voorlopig met een luxeprobleem zit opgezadeld. Elk jaar worden tekorten voorspeld en vervolgens blijkt dat er geld overblijft. Dit jaar wordt een overschot verwacht van 2,4 miljoen euro. De voorzitter noteert: "De PvdA heeft twee jaar geleden haar nek uitgestoken door mee te denken aan de bezuinigingscenario's. En dus hebben we recht van spreken als onze boodschap aan het college luidt om eerst die overschotten weg te werken en te zorgen dat de de in- en uitgaven veel beter beheerst worden. Kom daarna maar eens terug."

 

Lees meer over:

Werkendam pvda
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.