zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Open Monumentendagen Altena bieden gevarieerd programma

22 juni 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Tijdens het tweede Erfgoed Altena debat (9 september 2011) werd de Acte van Altena, waarin de drie bestuurders beloven zorg te dragen 'voor opgetimmerde huijsen en landscap', overdragen van de gemeente Aalburg naar de gemeente Woudrichem. In 2012 gaat de Acte naar de gemeente Werkendam en is deze gemeente arena voor debat en centrum van activiteit.

Het thema voor de Open Monumentendagen 2012: Monument & landschap, oftwel: Groen van Toen, leent zich voor samenwerking tussen Erfgoed Altena en 'groene clubs', zoals Staatsbosbeheer, Brabants Landschap, Altenatuur, ZLTO en Natuurmonumenten. Het voorlopig programma voor dit jaar geeft daar vorm aan:

  • Donderdag 6 september - Aftrap Open Monumentendagen in Biesboschmuseum Werkendam 
  •                                                Aanvang 19:30 uur, toegang gratis
  • Vrijdag 7 september       - Klassendag voor groep 7/8 van de basisscholen in Aalburg, Werkendam en Woudrichem
  • Het weekend van 8 en 9 september: Openstelling monumenten in de Altenagemeenten en openstelling eendenkooien Pompveld, Biesbosch en Uitwijkse Veld.

Ergoed Altena
Ieder dorp of stad wordt door de aanwezigheid van monumenten bezield. Minder leegstand en meer hergebruik leiden tot een mooier en duurzamer ingerichte leefomgeving. Over hoe hier precies invulling aan te geven is soms een ingewikkelde vraag. Monumentliefhebbers, deskundigen en overheden moeten elkaar vinden om hierop het beste antwoord te formuleren. Een podium hiervoor zijn de Open Monumentendagen, die al 25 jaar georganiseerd worden. Lokale comités nemen de uitvoering voor hun rekening. Voor de samenwerkende gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem is dat Erfgoed Altena.  

Meedenken
Wie mee wil denken  over het thema voor 2012 kan zijn of haar info sturen naar info@erfgoedaltena.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.