donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Wigman gastdichter Eethense Poëzieavond

21 juni 2012 (door AalburgNet)

EETHEN - Menno Wigman, stadsdichter van Amsterdam, is de gastdichter tijdens de zesde poezie-avond op zaterdag 6 oktober in het Eethens (NH) kerkje. Wigman vervangt Rutger Kopland, die om gezondheidsredenen moest afzien van een optreden tijdens de poëzie-avond.

Naast de gastdichter Wigman treden in het kerkje zes streekdichters op die een drieluik van gedichten schreven. Hun gedichten worden vormgegeven door kunstenaars uit Werkendam, de werken worden tijdens de poezie-avond tentoongesteld. Naast de dichters treden - onder leiding van choreograaf Gerrit Oldenburg - enkele dansers op. Kaarten voor de avond kosten 12,50 euro.

Meer informatie over de poëzieavond en kaartverkoop via
vrienden-poezieavond@live.nl

Pijnlijke gedichten
Menno Wigman (1966) is dichter, vertaler en essayist. In 1997 debuteerde hij met de veelgeprezen bundel ’s Zomers stinken alle steden. Voor zijn bundel Zwart als kaviaar (2001) ontving hij de Jan Campert-prijs. In 2006 schreef hij ter gelegenheid van de Landelijke Gedichtendag de bundel De wereld bij avond, waarvan zo’n 15.000 exemplaren werden verkocht. In januari 2012 kwam een nieuwe dichtbundel uit van Menno Wigman, Mijn naam is Legioen (titel ontleend aan evangelie van Marcus). Wigman kijkt in 39 gedichten terug op de eerste tien jaar van de eenentwintigste eeuw en doet dat als vanouds in vastberaden, aangrijpende en soms ronduit pijnlijke gedichten. Of Wigman nu over tuincentra, massavaccinaties, jeugdvandalisme of kernreactors schrijft, steeds is zijn toon die van een klassieke dichter, maken zijn gedichten de indruk er altijd al te zijn geweest.

 

Lees meer over:

Eethen poezieavond gastdichter
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.