donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Havendag Werkendam is er klaar voor

21 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Nog twee dagen... Op zaterdag 23 juni beleeft Werkendam zijn zesde Open Havendag. Het programma is in grote lijnen vergelijkbaar met de vorige editie van twee jaar geleden. Alleen de sloeproeiwedstrijden keren niet terug. Bedrijventeams kunnen nu hun krachten meten in een ‘natte zeskamp’ in de Biesboschhaven.

Nieuwe voorzitter
Dat meldde Dick Hoogendoorn eerder tijdens een persconferentie toen hij de plannen voor de komende Open Havendag bekend maakte. De directeur van Hoogendoorn Maritieme betimmeringen en interieurbouw is de nieuwe voorzitter van de Commissie Open Havendag. Die commissie, onderdeel van Scheepsgroep Werkendam, organiseert het tweejaarlijkse evenement in, op en rond de Biesbosch- en Beatrixhaven.
Dick Hoogendoorn volgde onlangs Ton Cornet op als voorzitter. De eigenaar van Cornet Shipping was bij de eerste vijf edities van de Open Havendag de voorman. Hij stond elf jaar geleden samen met Dick Hoogendoorn aan de wieg ervan. Cornet blijft als adviseur verbonden aan de commissie.

Vlootschouw
De voorbereidingen voor 23 juni zijn klaar. Het programma staat vast. Het Werkendamse havenfeest start traditiegetrouw met een vlootschouw. Daaraan doen ruim veertig vaartuigen mee. Inmiddels ook traditie is dat 200 bewoners van verzorgingshuizen uit de gemeente worden uitgenodigd mee te varen op de Zilvermeeuw, het partyschip waarop ook de organisatoren en genodigden de opening bijwonen. De Noord-Brabantse gedeputeerde Bert Pauli, burgemeester Carla Breuer en de wethouders Wim de Jong, Dick Prosman en Peter van de Ven hebben al toegezegd te komen.

Shantykoren
De verschillende locaties in de haven zullen weer met elkaar verbonden zijn door de 100 tot 150 kramen van de braderie. Voor de kinderen is er wederom een speelplaats. “Er is voor ieder wat wils”, belooft Ton cornet: “Vader kan bij de bedrijven kijken, moeder kan bij de kramen rondsnuffelen en de kinderen kunnen zich uitleven op de attracties.”
Verder zijn er shanty-optredens. Naast het Werkendamse Shantykoor De Biesbosch zijn nog vier koren, waaronder één uit Zwitserland. De Roadshow Koninklijke Marine  is met klimwand, brugsimulator en snelle rubberboten aanwezig. Ook de steelband van de Marine treedt op. Er is dus voor elk wat wils.  

Taptoe
's Avonds is er een captain’s dinner. Aansluitend is er van 20.00 tot 22.30 uur een taptoe, die wordt georganiseerd door de Werkendamse muziekvereniging Irene, die haar 65-jarig bestaan viert. Er doen nog drie andere korpsen en bands mee. De dag wordt rond 23.00 uur afgesloten met een vuurwerkshow vanaf het water. De organisatie verwacht circa 25.000 bezoekers. (MGR / Binnnenvaartkrant)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.