donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Haring Event smaakvolle topper

20 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het Haring Event van vorige week in De Waterman was een (culinair) hoogstandje: de haring (met uitjes) was goed, het gezelschap - met maar liefst 257 bezoekers - was groot en de stemming liep op naar het meervoudige. De lokatie was perfect, het weer werkte volop mee. Het grote buitenterras stond daarom bomvol. Naast, als gezegd, de smaakvolle haring werden tal van culinaire hapjes aangeboden die gretig aftrek vonden. Ziedaar, de ingrediënten van een succesvol event. Voeg daarbij ook nog de belangstelling van de lokale / regionale politiek (twee burgemeesters en een loco) en het evenement stond als een huis.

Voor de organisatie van de middag tekenden ook dit jaar weer de gezamenlijke serviceclubs uit het Land van Heusden en Altena. Rabobank altena tekende voor de sponsoring. De Kiwanisclub Heusden en Altena, Lionsclub Heusden en Altena, Lionsclub Werkendam en Rotary Club Woudrichem sloegen de handen ineen om er een mooie happening van te maken. Woordvoerder Jan Willem de Bruin legde desgevraagd de reden uit achter het "waarom" van de haring party: 'Wij doen dit met elkaar om geld op te halen voor een goed doel. Dit jaar is dat Stichting Opkikker. Dat goede doel is de hoofdreden waarom wij dit organiseren. We hebben dit keer bewust gezocht naar een doel dat ook in de regio actief is. Dat vonden wij in Stichting Opkikker.'

Veiling
Naast de entreegelden en de drankverkoop (van iedere munt ging 75 cent naar Stichting Opkikker) was er dit jaar de veiling van het haringvaatje. Gastvrouw Vivianne, voor de gelegenheid bijzonder rood uitgedost, vuurde de menigte aan vooral gul in te zetten. Met succes. Vijftig euro per bod. Na een lichte aarzeling kwam het publiek los. De gele kaarten, met het unieke nummer, gingen omhoog. Sommige ondernemers boden meerdere keren. Achter de tafel twee paar toeziende - notariële - ogen die het allemaal registreerden. Vivianne babbelde de biedingen aan elkaar en uiteindelijk werd het vaatje haring bemachtigd door Diana Konings - De Vries (detail: zus van John de Vries, eigenaar van De Waterman) namens Hondenschool Arie Konings uit Werkendam. Volgens het toegepaste Amerikaanse veilingsysteem werden zij met het doen van het laatste bod eigenaar van het vat vol verrukkelijkheden. 

De totale opbrengst van het vaatje nieuwe haring bedroeg  € 2.250,- (Foto's Luuk de Boer)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.