Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Micha Boy de Waal blesseert enkel

19 juni 2012 (door AalburgNet)

VEEN -  Motorcrosser Micha Boy de Waal  (Beursfoon Rockstar Suzuki Team) kwam zaterdag bij de wedstrijd in Nieuw Vennep ten val en liep een enkelblessure op. In een behoorlijk kapot gereden schans kreeg de rijder uit Veen een klap aan de achterzijde waardoor zijn motor scheef in de lucht kwam te staan. Aangezien zijn achterwiel in een modderhoop langs het circuit tot stilstand kwam, kreeg Micha Boy een high sider en kwam hard ten val. Vervolgens kreeg hij de motor op zijn been en gelijk wist Micha Boy dat er iets niet goed zat.

Een bezoek aan dokter van Norel in het ziekenhuis van Nijmegen leerde dat zijn enkelbanden goed gekneusd zijn en dat er een schroef van de stalen plaat, die vorig jaar in zijn been is gezet, is losgeschoten. Aankomende vrijdag wordt de Waal geopereerd en zal de plaat uit zijn been worden gehaald. Na de operatie zal Micha Boy zeven tot acht dagen met zijn been in het gips zitten.

Verdedigen
De volgende belangrijke wedstrijd voor Micha Boy is de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap MX2 in het Letse Kegums. Zoals het er nu naar uitziet is dit goed haalbaar voor de rijder uit Veen zodat hij zijn elfde plaats in de tussenstand kan verdedigen.

 

Lees meer over:

veen de waal
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.