maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Donderdag opnieuw noodweer verwacht

19 juni 2012 (door AalburgNet)

ALTENA - Aankomende donderdag wordt er opnieuw veel regen met windstoten en overlast door bliksem verwacht, aldus de meteorologen van Meteo Consult.

De dienst zegt dat er opnieuw rekening gehouden moet worden met veel regen, overlast door blikseminslagen en hevige windstoten. Het weer kan donderdag zelfs heftiger worden dan afgelopen maandag, omdat het slechte weer pas in de middag het land bereikt. In de ochtend kan de temperatuur daardoor nog snel opwarmen naar ongeveer 25 graden in het oosten van Nederland. Hierdoor groeien de buien flink.

Volgens een woordvoerder van Meteo Consult zal het zwaartepunt van het slechte weer liggen in het zuidoosten en oosten van het land, omdat het daar het warmst is. De rest van het land zal echter ook last hebben van het weer, evenals de avondspits.

Uitval
Treinreizigers moeten die middag- en avond door het verwachte slechte weer rekening houden met vertraging en uitval van treinen. Dat hebben de Nederlandse Spoorwegen gemeld. De KNRM waarschuwt eveneens. Ook op het water moeten mensen goed uitkijken: 'In de avond stevige onweersbuien vanuit het ZW. Hierbij zijn windstoten van 80-100 km/uur mogelijk!'

Maandag
Noodweer met onweer en zware windstoten zorgde maandagmorgen ook al voor problemen in Brabant. In korte tijd viel er lokaal veel neerslag. Bij station Utrecht Centraal sloeg de bliksem in. Ook treinreizigers uit Brabant kregen hier mee te maken.

Lees meer over:

Altena slecht weer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.