vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Nieuwsbrief mantelzorg Aalburg is uit

19 juni 2012 (door AalburgNet)

AALBURG -  De gemeente Aalburg wil alle mantelzorgers nog beter gaan informeren. Daarom zal er vanaf nu regelmatig een nieuwsbrief voor mantelzorgers verschijnen. Wethouder Spuijbroek heeft de eerste nieuwsbrief persoonlijk uitgereikt aan Liesbeth van de Heuvel uit Wijk en Aalburg die ook mantelzorg verricht.

De nieuwsbrief is inmiddels naar alle geregistreerde mantelzorgers verzonden.

Mantelzorgers
Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorgers zijn geen beroepsmatige zorgverleners, maar geven zorg omdat zij een persoonlijke band hebben met degene voor wie ze zorgen. Mantelzorg is niet de alledaagse zorg voor bijvoorbeeld  een gezond kind.

Mantelzorg en vrijwilligerswerk zijn termen die vaak door elkaar gehaald worden. Toch zijn het verschillende dingen. Mantelzorg overkomt je. Voor vrijwilligerswerk kies je.

Aanvragen
Zorgt u ook voor iemand in uw omgeving en wilt u de nieuwsbrief ontvangen? Dan kunt u deze aanvragen bij Bea Nijhof tel. 0416 698784 of mail b.nijhof@aalburg.nl of bij het Aalburgloket afhalen.

Lees meer over:

mantelzorg nieuwsbrief
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.