maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Junioren Biesboschzwemmers meten zich met Nederlandse top

19 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het Noorden van Nederland werden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2012 (NJK2012) gehouden. In het 50 meter bad van Drachten kwamen Thomas Zielhorst, Lukas Schmidt en Sanne van de Pol namens de Biesboschzwemmers aan de start. De achtste plaats van Thomas op de 100 rugslag was de beste klassering.

Thomas had zich weten te plaatsen op de 100 en 200 rugslag. Op beide afstanden behoort hij bij de top van zijn leeftijdscategorie. Op de 200 meter kon hij dit helaas niet volledig tonen en bleef hij ruim boven zijn persoonlijke record. Later op de halve afstand kwam Thomas beter naar voren. Met zijn tussentijd op de eerste 50 meter keerde hij als derde van het veld, maar helaas kon hij dit niet vasthouden en werd hij als achtste geklasseerd. Zijn eindtijd was iets, 0,4 seconden, boven zijn persoonlijke record.

Jeugdcategorie
Voor Sanne en Lukas was dit hun laatste junioren kampioenschap. Vanaf september 2012 behoren ze tot de jeugdcategorie. Lukas had zich geplaatst op de 50 vrije slag en Sanne op de 50 en 100 vrije slag. Beide konden net als Thomas niet hun tijden aanscherpen, maar bleven wel dichtbij hun beste tijden. Lukas zwom 0,2 seconden boven zijn tijd en werd hiermee twintigste. Voor Sanne was er een 34e plaats op de 50 ‘vrij’ en ze werd 39e op de 100 vrije slag. Op beide afstanden bleef ze ongeveer een halve seconde boven haar tijd steken. Voor het volgende Nederlandse Kampioenschap hebben Sanne en Lukas zich al geplaatst. Eind oktober mogen zij starten in het 25 meter bad op de 50 vrije slag.

Sanne komt het komend weekend aan de start tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Sprint. In een veld met zwemsters geboren in 1996 en later heeft zij zich weten te plaatsen. Daarna is er nog een wedstrijd voor alle leden van de Biesboschzwemmers in een zwembad, namelijk de clubkampioenschappen op 30 juni in zwembad Werkina.

Lees meer over:

Werkendam biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.