maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Twee arrestaties na bedreiging journalist bij houseparty Werkendam

18 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  De politie arresteerde zondagmiddag 17 juni 2012 een 32-jarige man uit Waddinxveen en een 21-jarige vrouw uit Sint-Oedenrode op verdenking van bedreiging. Dat gebeurde bij een illegale houseparty in het buitengebied van Werkendam.

Een verslaggever van Omroep Brabant was rond 14.00 uur toevalligerwijze aan het filmen vlakbij de houseparty. Hij was een reportage aan het maken over de Noordwaard (Biesbosch) toen hij werd lastig gevallen door het stel. De verslaggever kreeg de opdracht om te vertrekken, waarbij hij werd bedreigd. Terwijl de journalist de politie belde, werd zijn apparatuur vernield. Onbekenden reden met een gekleurd bestelbusje in op de verslaggever. Daarbij reed de bestelbus over het statief met de camera heen. De journalist kon nog net op tijd op zij springen.

De gewaarschuwde agenten maakten meteen een einde aan de illegale houseparty. Alle circa vijftig aanwezigen kregen de opdracht om via een fuik te vertrekken. Op deze manier kon de verslaggever (tijdens het passeren) zijn belagers aanwijzen, wat leidde tot de arrestatie van de twee verdachten. Agenten legden tegelijkertijd de kentekens vast van alle auto's.

Bedreiging
Tijdens het verdere onderzoek bleek dat alleen de 32-jarige man zich schuldig had gemaakt aan bedreiging. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De 21-jarige vrouw werd in vrijheid gesteld. Het is nog niet duidelijk wie er verantwoordelijk zijn voor de schade aan de apparatuur. Het gaat vermoedelijk om deelnemers aan de illegale houseparty. Het politie onderzoek naar de bedreiging is afgerond met het opmaken van een proces-verbaal. Het onderzoek naar degenen die inreden op de verslaggever loopt nog.

Lees meer over:

Politie Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.