woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Biesboschzwemmer Annette Wijnja tiende op wereldranglijst

18 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het Italiaanse Riccione werden dit jaar de Wereld Masters Kampioenschappen gehouden. Annette Wijnja, Arjon de Bok, Harry Cornet en Dennis Klop hadden zich op de diverse afstanden ingeschreven. Met zes top 20 noteringen van de achttien ingeschreven starts mag het een succesvolle deelname genoemd worden. Annette was met haar tiende plaats op de 200 schoolslag de best geklasseerde van de Biesboschzwemmers.

Annette had zich ingeschreven op de 50, 100 en 200 en de 50 vrije slag. Op de schoolslag wist ze iedere keer bij de beste 20 zwemmers te eindigen. Op de 200 meter werd Annette tiende, op de 100 meter was er een vijftiende plaats en op de schoolslag sprint werd Annette negentiende. Op de vrije slag moest Annette genoegen nemen met een 34e plaats. Op de 50 en 100 meter ‘school’ verbeterde Annette haar eigen club- en Brabantse Masters Records.

Succesvol
Net als Annette was Harry op zijn schoolslag onderdelen het meest succesvol. Harry had hetzelfde ingeschreven als Annette en daarnaast ook nog de 100 ‘vrij’. Op de 200 en 50 schoolslag werd Harry 13e van de wereld en op de 100 meter was er een 16e plaats. Op de 200 meter had er volgens Harry een top tien notering ingezeten als hij iets rustiger was begonnen. Op de vrije slag onderdelen werd Harry 27e op de 100 meter en op de 50 meter was er een 22e plaats. Op de 100 vrije slag en 200 schoolslag verbeterde Harry de club- en Brabantse Masters Records. Op de 50 en 100 schoolslag verbeterde Harry ‘alleen’ de clubrecords.

De laatste die een club- en Brabants Masters Record zwom was Arjon, hij deed dit op de 50 en 200 vlinderslag. Op de 200 meter zwom hij ruim 11 seconden onder de oude recordtijd. Op de vlinderslag sprint was er een verbetering van 0,04 seconden. De klasseringen op de vlinderslag waren respectievelijk 28 en 37. Naast de vlinderslag zwom Arjon ook de 100 en 200 rugslag en 100 vlinderslag. Op de 100 ‘rug’ werd Arjon 41e met op deze afstand had hij niet alles gegeven om de 200 vlinderslag goed te kunnen zwemmen. Op de 200 rugslag werd Arjon 27e en bleef een ruime seconde boven zijn eigen club- en Brabants Masters Record. Op de 100 vlinderslag werd Arjon 37e met een tijd die net iets langzamer was dan in mei van dit jaar.

Dichtbij
Dennis kwam uit op de 50, 100 en 200 schoolslag en de 50 vrije slag. Om in de uitslag opgenomen te worden moet je voldoen aan vastgestelde tijden. Helaas voor Dennis lukte hem dit geen enkele keer. Op de 50 schoolslag was hij er erg dichtbij, hij kwam 0,16 seconden te kort. Op de 200 schoolslag zwom Dennis zelfs zijn beste tijd ooit, maar deze staat niet in de uitslag.

Zeer tevreden kwamen de vier masters weer naar Werkendam en mogelijk zullen zij samen met nog een aantal zwemmers in september 2013 deelnemen aan de Europese Masters Kampioenschappen in Eindhoven.

Op de foto: Dennis Klop, Annette Wijnja, Harry Cornet en Arjon de Bok

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.