vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Luchtmachthelikopters landen in Uitwijk

18 juni 2012 (door WoudrichemNet)

UITWIJK - Helicopters van Vliegbasis Gilze-Rijen (Defensie Helikopter Commando - DHC) landen maandagmiddag 18 juni aan het Uitwijks Dijkje in Uitwijk. Tussen 1230 en 1300 uur worden daar de manoevres van landen en opstijgen beoefend door piloten van de Koninklijke Luchtmacht.  

Om zowel nationaal als internationaal bij te dragen aan vrede en veiligheid is het nodig dat vliegers hun geoefendheid op peil houden. Vliegtuigen en helikopters doorkruisen daarvoor dagelijks het luchtruim. Bepaalde delen van het luchtruim worden door Defensie gebruikt als specifiek oefengebied, zoals Altena daar één van is. In sommige gevallen wordt hierbij van de standaard vliegroutes en gebieden afgeweken. Het gaat bijvoorbeeld om laagvliegoefeningen en nachtvluchten van jachtvliegtuigen en helikopters om het personeel te trainen voor operaties zoals in Afghanistan.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.