Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Kyara (5) loopt recordbedrag bij elkaar voor KiKa

18 juni 2012 (door WoudrichemNet)

KATWIJK / WOUDRICHEM - Op zaterdag 16 juni werd de Kippen- en Kuikenloop gelopen die dit jaar een recordbedrag voor KWF Kankerbetrijding opleverde: maar liefst een dikke 180.000 euro werd door 7.300 wandelaars bij elkaar gelopen.

De Kuikenloop bracht € 55.000,- op en dat geld gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Kyara Mikhout (5) uit Woudrichem zorgde tijdens de Kuikenloop in haar eentje voor een record bijdrage. Zij haalde namelijk € 2.000,- op. Dat was tegelijkertijd het meeste sponsorgeld van het evenement. Het maakte haar ouders apetrots. Vader Robert Mikhout: 'Een grandioos bedrag waar wij als ouders heel trots op zijn. Wij willen iedereen die Kyara gesponsord heeft hartelijk bedanken voor hun bijdrage.' Kyara mocht vanwege haar bijzondere prestatie op het podium komen en werd luid toegejuicht door een grote menigte publiek.

Medaille
Kyara liep met haar vader en moeder de 5 kilometer lange tocht langs de boulevard, de duinen en het centrum van Katwijk. Onderweg werden ze op wat lekkers getrakteerd en bij de finish kreeg de stoere kleuter, als één van de 1.000 Kuikentjes, een mooie medaille. Een fantastische prestatie...

Wie het hele verhaal kent, wordt stil...

Lees daarom hier ook dit artikel...

Voor een uitgebreider verslag kunt u kijken op www.kyaramikhout.simpsite.nl of www.kippenloop.nl (Foto Robert Mikhout)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.