Friday 17 September 2021

Alles over Altena

Woudrichem komend seizoen opnieuw in 4e klasseE

18 juni 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  Net als de afgelopen twee seizoenen speelt VV Woudrichem ook volgend seizoen in de 4e klasse E. Dat werd bekend nadat de KNVB de competitie-indelingen voor de standaard-elftallen publiceerde.

In deze competitie zal de formatie van Leon Elands onder meer gaan uitkomen tegen buurman Giessen, dat net als BVV degradeerde uit de 3e klasse en het ook weer teruggekeerde Brakel na een uitstapje de andere kant op.

In vergelijking met vorig jaar zijn enkele ploegen verdwenen. Natuurlijk Zuilichem, dat zoals bekend kampioen werd en volgend seizoen zal uitkomen in de 3e klasse D. Maar ook SV BLC, dat tot laat in het seizoen meedeed voor de prijzen, is net als Olympia'60 verdwenen naar de 4e klasse C (richting Breda). Daarnaast zal Vuren volgend seizoen zijn wedstrijden spelen in de 4e klasse C. Ook Rhelico is van de lijst af, dit komt doordat zij een streep hebben gezet door de zaterdagafdeling van de club.
Nieuw ten opzichte van het afgelopen seizoen zijn BVV en Giessen, die als nummer 12 en 11 degradeerde uit de 3e klasse D, en MVV"58, dat met slechts zes punten in de 3e klasse C ook al vroeg gedegradeerd was. Brakel is terug van weggeweest, zij speelde een jaartje in de competitie 'boven' de rivier maar zijn er dus weer bij. Opvallendste nieuwkomers zijn ongetwijfeld RKJVV/Van Dalsen en WSC Waalwijk, die weer zijn gestart met een zaterdagafdeling naast de prestatieve zondagvoetbal van beide clubs.

Onbekend
Nieuwbakken oefenmeester Leon Elands, die donderdagavond een kennismakingsbijeenkomst had gepland met de selectie van VV Woudrichem, sprak van een voor hem 'onbekende' competitie. "Veel clubs zijn onbekend voor mij, maar wel een mooie competitie. Een aantal nieuwe ploegen zijn er bijvoorbeeld bijgekomen. Woudrichem zal het straks gewoon van zijn eigen kracht uitgaan en het initiatief nemen."

Ook Johan Wind, die na drie jaar 'buitenshuis' samen met tweelingbroer Dick is teruggekeerd op Het Bolwerk weet weinig van de ploegen. "Zeker WSC en RKJVV/Van Dalsen zeggen mij weinig, maar dat zal het maken hebben met het feit dat zij pas nu (weer) beginnen met een zaterdagtak. Giessen en BVV ken ik natuurlijk van het afgelopen seizoen, toen wij met Rijswijkse Boys tegen hen speelde. Twee seizoenen geleden promoveerde BVV via de nacompetitie uit de 4e klasse en deed tot het laatste moment nog mee om de prijzen, die ploeg schat ik dus vrij hoog in." (VV Woudrichem)

KLIK hier voor de volledige indeling

Lees meer over:

Voetbal sport woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.