dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Altena

Lisa den Hartog: eerste plaats

18 juni 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL -  Lisa den Hartog is tijdens de toestelfinale voor de 6e en 7e divisie in Zevenbergen eerste geworden op het toestel balk. De turnster van gymvereniging Andelo komt uit in de categorie pupil 1, niveau 11.

Lisa had zich tijdens de voorrondes op 12 mei 2012 geplaatst voor twee toestellen, balk en vloer. Balk is niet Lisa’s lievelingstoestel. In het begin van het seizoen is Lisa met een draai van de balk gevallen en heeft haar arm gebroken. Vanaf dat moment bleef balk een wankel puntje. Toch wist Lisa zich met een voorzichtige, maar goede oefening te plaatsen voor de toestelfinale, wat betekent dat ze al bij de eerste tien van Zuid-West Nederland behoort.

Beheerst
Tijdens de toestelfinale moest Lisa beginnen op balk. Ze had een prachtige oefening en liet zien dat ze dit niveau compleet beheerst. Na Lisa moesten nog een aantal meiden turnen, maar Lisa stak er met kop en schouders bovenuit. Tijdens de prijsuitreiking mocht ze dan ook plaatsnemen op het hoogste podium en het eremetaal in ontvangst nemen. Lisa mag zich dus Zuid-West Nederland kampioen noemen op het toestel balk.

Samen met Debora Verbeek moest zij daarna nog turnen op vloer. Ook hier hadden beide turnsters een prachtige oefening. Helaas waren hun scores niet voldoende voor een podiumplaats.

Lees meer over:

sport andel andelo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.