donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Buitenbeentjes: fors bedrag voor steun kankerpatiënten

18 juni 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL -Tijdens het afgelopen pinksterweekeinde vond de 21e Roparun plaats. Roparunteam De Buitenbeentjes, thuislocatie het Prinsentuin, volbrachten de sponsor hardloopestafette voor kankerpatiënten alweer voor de achtste keer. Het team finishte met een gemiddelde snelheid van 10,55 km per uur en werd er € 12.450 opgehaald voor het goede doel. Het Roparunteam is vanaf 2005 deelnemer en haalde sindsdien ruim € 105.000 op.

De Roparun is een estafetteloop van ruim 520 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor zorg aan mensen met kanker. Dit alles in het teken van het motto van de Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
De Roparun wordt gelopen vanuit een voorstad van Parijs (Dugny) naar Rotterdam. De route vanuit Frankrijk was dit jaar 520 km lang en wordt afgelegd door acht lopers verdeeld over twee ploegen van vier lopers met begeleiding van fietsers, chauffeurs, masseurs en mensen voor de catering; in totaal een team van 25 personen. De start vond plaats op zaterdag 26 mei, om vervolgens op tweede Pinksterdag te finishen op de Coolsingel in Rotterdam. Voor het eerst liepen er ook teams vanuit Duitsland, met de start in Hamburg.

In een goede sfeer hebben De Buitenbeentjes ruim 48 uur gedaan over hun Roparun. Het team liep samen met nog 325 andere teams. Ondanks het zeer warme weer heeft het team de Roparun volbracht zonder noemenswaardige kleerscheuren. De geplande snelheid van 11 km/uur kon niet worden gehaald,  maar de sfeer was tijdens de gehele run opperbest en alle teamleden kwamen binnen.

Opbrengst
Dit Roparun seizoen heeft het team weer een aantal succesvolle activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen. De kerstkransenactie in de eerste weken van december bracht ongeveer € 2.000 op voor de Roparun, een collecteactie bij de supermarkt in Veen bracht € 600 op en de jaarlijkse miniroparun op het Prinsentuin leverde dit jaar € 3.130 op. Dat alles, in combinatie met andere acties, zorgde ervoor dat  het team dit jaar € 12.450 kon bijdragen aan de hulp voor kankerpatiënten. Een mooie bijdrage aan het totaal van de Roparun 2012 van ruim 5,5 miljoen euro!

Ook in natura werd er goed gesponsord. Het Roparunweekend kon vrijwel kosteloos georganiseerd worden. Een groot deel van de levensmiddelen werd gedoneerd door SPAR Van der Schoot uit Andel. Daarnaast sponsoren Bakkerij Schouten uit Andel en de Pannekoekenbakker uit Woudrichem al jaren het team. Een grote steun is afkomstig van het Prinsentuin, die onder andere weer hebben gezorgd voor de inschrijving, nieuwe shirts en het beschikbaar stellen van de busjes. "We willen vanaf deze plaats dan ook alle sponsors particulier, materieel en financieel, bedanken voor hun belangrijke bijdrage aan onze Roparun."

In 2013 vindt de Roparun plaats in het Pinksterweekend met de start op zaterdag 18 mei en de finish op maandag 20 mei (Tweede Pinksterdag).

Lees meer over:

roparun buitenbeentjes parijs
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.