donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Gemeente scoort niet met vergunning voetbalnet

15 juni 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Op vrijdag 11 mei was het Actiedag op CBS De Hoeksteen in Wijk en Aalburg. Er was die middag van alles te beleven. Toch was er een minpuntje, waar met name de gemeente niet scoorde. Aldus Astrid Vos uit Wijk en Aalburg. Wat speelt er...?

Onder prima weersomstandigheden zag je een restaurant, een bloemen- en plantenverkoop en werden er aardbeien en fruit verkocht. Kinderen konden zich laten schminken of hun haar laten vlechten. Uiteraard ontbraken ook de pofferertjes en broodjes met hamburger of frikandel niet. De groepen 4 tot en met 8 hadden een eigen rommelmarktkraam. Ook het ponyrijden en de demonstratie van de Brassband en de brandweer vielen prima in de smaak. Kortom, er werd door iedereen hard gewerkt. Alles voor het goede doel...

Dat goede doel was onder meer de sponsoring van een kinderhuis in Polen. Van de opbrengst van maar liefst 7.500 euro gaat er nu een mooi bedrag naar de kinderen daar. Een ander deel is voor richtmicrofoons voor de school en de aanschaf van een voetbalnet voor de kinderen. 700 euro van de opbrengst gaan naar de gemeente Aalburg, als kosten voor een vergunning dat net te mogen plaatsen.

Stom papiertje
Net dát punt doet binnen de Aalburgse gemeenschap her en der nogal wat stof opwaaien. Met name Astrid Vos windt zich hier op Facebook heftig over op. "Tot mijn stomme verbazing las ik dat van de opbrengst een gedeelte naar Polen gaat en de rest naar het zeer gewenste voetbalnet." So far, so good, maar dat er ook nog eens 700 euro naar de gemeente Aalburg gaat voor een vergunning voor dit voetbalnet begrijpt zij volstrekt niet. "Wat een ambtenaren zijn het toch weer. Die kids en hun ouders zijn al maanden in de weer om maar zoveel mogelijk geld op te halen, haalt de gemeente zo'n actie uit. Moet dit nu echt 700 euro kosten? Zo'n stom papiertje. Het voetbalnet levert alleen maar voordeel op zou ik zeggen. Kinderen ballen niet meer bij de buren of bij de sloot, kinderen hoeven geen gevaarlijke capriolen uit te halen om bal weer uit de sloot te vissen en bovenal geeft het héél véél speelplezier voor onze kinderen.'

Vos besluit haar boosheid met een oproep: "Iedereen die dit ook belachelijk vindt zou ik willen vragen een klacht in te dienen via de email van de gemeente: gemeente@aalburg.nl Ik ga dat zeker doen!"

Inmiddels duiken op Facebook steeds meer afkeurende reacties op. 

Lees meer over:

Hoeksteen voetbalnet actiedag
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.