zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

'Aalburg is een sociale gemeente'

15 juni 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - "Aalburg is een sociale gemeente. Wij zullen alle mensen die schuldhulpverlening nodig hebben dan ook helpen. Indien nodig zullen we daar ook extra geld voor beschikbaar stellen als het aantal aanvragers stijgt. “ Die boodschap gaf wethouder Jaap van Luijk mee aan de raad na vragen van onder meer ChristenUnie, BAB en VVD die vroegen om de visie van de gemeente rond het Beleidsplan Schuldsanering.

In het beleidsplan werd de huidige situatie als uitgangspunt genomen. Echter is er geen passage opgenomen rond de verwachte ontwikkeling van het aantal mensen in de schuldhulpverlening nu de financiële crisis blijft aanhouden en de verwachting is dat het aantal werklozen zal stijgen. Met de toevoeging zoals verwoord door de wethouder is nu duidelijk wat de visie van de gemeente is en wat het beleid zal zijn.

Aandacht
SGP, PVDA en ChristenUnie brachten het (preventieve) beleid voor 16 en 17 jarigen extra onder de aandacht. Dit heeft de aandacht van de wethouder, ook de kwaliteit van dit preventieve beleid en de vertrouwelijkheid van de gesprekken onder jongeren zal aandacht krijgen. (CU Aalburg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.